Superliga Srbije

Partizan ostaje bez nosioca veznog reda: Kristijan Belić pred potpisom za AZ Alkmar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 18:22
Fudbaler Partizana, Kristijan Belić MN Press
Fudbaler Partizana, Kristijan Belić

Mihajla Ilića samo sitnice dele od transfera u Bolonju, dok bi vrlo brzo Partizan mogao da napusti i Kristijan Belić. Kako prenosi pouzdani italijanski novinar, Fabricio Romano, fudbaler iz Humske je pred potpisom za holandski AZ Alkmar.

Belić je u redove crno-belih stigao na leto 2022. godine i vrlo brzo postao važan šraf u veznom redu tima. Nakon što je u prethodnoj sezoni zauzimao mesto bonus igrača u Mozzart Bet Superligi Srbije, ove godine je njegova uloga znatno veća te je preuzeo i veću odgovnornost u ekipi Igora Duljaja. U dresu Partizana je u sezoni 2023/24 odigrao 18 mečeva u domaćem takmičenju gde je postigao dva pogotka i dodao četiri asistencije.

 

 

Aktuelnom lideru prvenstva Srbije bi na osnovu transfera trebalo da pripadne nešto manje od četiri miliona evra, a Romano prenosi i kako su medicinski pregledi već zakazi za sledeću nedelju. Ekipi Čukaričkog će pripasti 50 posto od transfera.

AZ Alkmar se trenutno nalazi na četvrtom mestu u holandskoj ligi i do kraja sezone će se boriti za plasman u Ligu šampiona se Tventeom i Fejnordom.