Superliga Srbije

Treći Korejac u Mozzart bet Superligi: Đi Un Džo novi vezni igrač Čukaričkog

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 16:55
Treći Korejac u Mozzart bet Superligi: Đi Un Džo novi vezni igrač Čukaričkog FK Čukarički

Širi se broj igrača iz Južne Koreje u Mozzart bet Superligi Srbije. Posle Hvang In-Boma (Crvena zvezda) i Đin Ho Džoa (Novi Pazar), član Čukaričkog u narednih godinu dana postao je Đi Un Džo.

Vezni igrač pod ugovorom sa Daeguom stigao je na pozajmicu uz pravo otkupa i to na preporuku Dejana Damjanovića, napadača koji je "ikona" u Južnoj Koreji.

"Čuo sam ranije za srpsku ligu, s obzirom na to da su dva igrača iz Južne Koreje u ovoj zemlji. Predočeno mi je da Čukarički voli mlade igrače i da im daje šansu, zadovoljstvo mi je što sam postao član ovog kluba. Želim da se dokazujem u evropskom fudbalu, smatram da je ovo prvi i trenutno najbolji mogući korak zamene u tom smeru", rekao je Džo za klupski sajt, koji će nositi broj 13 na dresu.

 

 

Trener Gordan Petrić je dobio dobra pojačanja ove zime, jer su se u klub vratili Nemanja Milojević i Slobodan Tedić, a sa pozajmica Lazar Kaličanin, Uroš Miladinović i Mitar Ergelaš. Ekipa u četvrtak putuje na Kipar gde će u okviru glavnih priprema odigrati pet mečeva, a poznati rivali su AEZ Kakakiu, Ararat, Voždovac i Vojvodina, dok se rival za 22. januar još traži.

"Džo je u Čukarički došao na preporuku Dejana Damjanovića, koji je dugo vremena proveo igrajući fudbal na visokom nivou u Južnoj Koreji. Pogledali smo ga, prepoznali talenat, biće na pozajmici godinu dana, uz pravo da ga potom i otkupimo. Igra na poziciji bočnog ofanzivnog veznog, u poslednje vreme popularno rečeno 'vingeru'", objasnio je sportski direktor Bržana Vladimir Matijašević kako je Korejac došao na Banovo Brdo.