Superliga Srbije

Matijašević: Čukarički neće da bude kamen spoticanja u srpskom fudbalu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.04.2023 12:00
Matijašević: Čukarički neće da bude kamen spoticanja u srpskom fudbalu MN Press

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević izjavio je da njegov tim neće da bude "kamen spoticanja" u srpskom fudbalu i dodao da su u klubu sa Banovog brda posle razgovora sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučili da nastave meč 30. kola Superlige sa Partizanom.

Meč između Čukaričkog i Partizana prekinut je 12. aprila u 22. minutu pri rezultatu 0:0, nakon nereda na tribinama i ubacivanja baklji od strane navijača "crno-belih". Utakmica je trebalo da bude nastavljena dan kasnije od 18 sati bez prisustva navijača, ali je meč odložen pošto je Čukarički uložio žalbu.

Čukarički i Partizan će sutra od 17.15 časova nastaviti meč, ali bez prisustva navijača. U saopštenju Čukaričkog se podseća da je to epilog dogovora, uz posredovanje FSS, a sve u cilju regularnosti i izlaska iz nelagodne situacije u kojoj su se našli svi akteri meča, ali i organizatori takmičenja.

"Prvenstvo treba da bude regularno, treba da se igra i da se na terenu reši ko je bolji. Pisali smo žalbu posle prekinutog meča iz jednostavnog razloga, nismo bili obavešteni o nekim stvarima. Posle razgovora predsednika Čukaričkog Dragana Obradovića i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića, došlo se do zaključka da prvenstvo treba do kraja da se odigra. Uvek sam za to, ali i manji klubovi moraju da budu ispoštovani, ništa drugo. Nadam se da će se to u budućnosti promeniti", rekao je Matijašević, prenosi zvanični sajt Čukaričkog.

Čukarički i Partizan će igrati i u prvom kolu plej-ofa.

"U četvrtak ćemo nastaviti meč protiv Partizana, pa ponovo sa njima igrati u nedelju ili ponedeljak. Ko bude bolji, neka pobedi. Pre svega, iskreno se nadam da ovakvih problema više neće biti. Samo smo želeli da budemo zaštićeni. Sve je relevantno, činjenice su činjenice, sve je crno na belo. Ali, želimo da igramo fudbal, tu smo zbog toga, a ne da dobijamo mečeve za zelenim stolom. Ponavljam, potrebno je samo da se obrati pažnja i na druge klubove".

Matijašević je naglasio da nije bilo nikakvih problema niti bilo kakvog spora između igrača Čukaričkog i Partizana, niti uprava dva kluba.

"Nema apsolutno nikakvih problema između naših i igrača Partizana. Ti momci se odlično poznaju, čuju se i druže se van terena, sve su to prijatelji. Nastao je problem na tribinama, u koji mi ne ulazimo. Nekad ipak mora da se pita i neki manji klub, kad, šta i kako... Pisali smo žalbu, da je išla žalba na žalbu, sve bi potrajalo još najmanje osam dana, plej-of ne bi mogao da počne na vreme i prvenstvo bi automatski bilo neregularno. Čukarički neće da bude kamen spoticanja u srpskom fudbalu. Izašli smo u susret, ljudi iz FSS bili su korektni. Nadam se da će sve biti u najboljem mogućem redu, nastavićemo meč u četvrtak".

On je na kraju istakao da očekuje zanimljive mečeve u plej-ofu i plej-autu Superlige Srbije.

"Svi smo tu negde, u nekoliko bodova. Kao što možemo da budemo drugi ili treći, isto tako možemo da budemo i peti. Svi su tu negde. Vojvodina i Novi Pazar će imati nešto lakši raspored na startu, što mislim da nije normalno, ali to je pitanje za organizatora takmičenja. Valjda bi bilo logično da, ako ste obezbedili bolju poziciju pred plej-of, najpre igrate sa potencijalno slabijima, a na kraju sa bolje plasiranima. Zamislite situaciju da prvi i drugi u poslednjem kolu igraju derbi, ali kalendar je napravljen pre pet-šest godina. Nadam se da će se u budućnosti to promeniti. Najlepše bi bilo da se prvi i drugi u poslednjem kolu bore za titulu, to bi bio praznik fudala. Što se nas tiče, igraće svako sa svakim, sedam mečeva, biće vrlo neizvesno. Kako u gornjem domu, tako i u borbi za opstanak. Sem Crvene zvezde koja je prva, sve ostalo će biti prilično neizvesno", zaključio je Matijašević.