Superliga Srbije

Marko Petković i Stefan Vukić nova pojačanja Radničkog iz Niša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 17:45
Marko Petković je tri i po godine igrao za Crvenu zvezdu MN Press
Marko Petković je tri i po godine igrao za Crvenu zvezdu

Radnički iz Niša je nastavio da se pojačava u zimskom prelaznom roku, ugovor do kraja sezone potpisali su Marko Petković i Stefan Vukić. Nekadašnji desni bek Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, TSC, Honveda, Egalea je šesti novajlija na "Čairu" ove zime, posle Kolinsa Faja, Andrije Lukovića, Nikole Vasiljevića, Borisa Krstića i Stefana Vukića, napadača Vojvodine koji je stigao na pozajmicu do kraja sezone.

Nišlije će u toku proleća imati jaku konkurenciju na desnom beku jer su tu Kolins Faj i Bazil Jamkam, ali on može da igra i na mestu štopera, baš kao i Marko Petković. Letos je nekadašnji povremeni reprezentativac Srbije trenirao sa Vojvodinom, ali nije potpisao ugovor. Vukić će uz Krstića pokušati da popravi efikasnost "Reala sa Nišave"

Nišlije u sredu putuju za Tursku na glavni deo priprema a kroz pripremne utakmice će trener Nikola Trajković tražiti i postavu koja će početkom feberuara nastaviti borbi za bodove u Mozzrat bet Superligi. Čini se da je sa ovim kvintetom kvalitetnih igrača Radnički osetno jači nego na startu sezone, a cilj je da se obezbedi opstanak u elitnom rangu.

Marko Petković je ponikao u OFK Beogradu, tri i po godine nosio je dres Crvene zvezde pre nego što je u januaru 2017. godine karijeru nastavio u moskovskom Spartaku. Posle pozajmice Tondeli, 2020- godine potpisao je za TSC, igrao je za Honved i Egaleo, čiji je dres nosio poslednjih šest meseci. U Superligi Srbije odigrao je 201 meč uz sedam golova i 17 asistencija, za selekciju Srbije nastupao je četiri puta.

Stefan Vukić je dete Radničkog, koji se kalio u Car Konstantinu, Odžacima, Dunavu, Budućnosti iz Popovca dok se nije dokazao u ekipi Zlatibora. Od juila 2021. godine bio je član TSC-a, a letos je poneo dres Vojvodine. Nažalost, povreda ga je omela u prvom delu jeseni da se nametne.