Superliga Srbije

Zvezda počela sa testiranjima pred nastavak sezone

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.01.2024 16:23
Aleksandar Dragović na testiranju Facebook/FK Crvena zvezda
Aleksandar Dragović na testiranju

Fudbaleri Crvene zvezde startovali su sa medicinskim pregledima i testiranjima za prolećni deo sezone u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, saopštio je danas šampion Srbije.

"Nakon zimske pauze, prva grupa prvotimaca je prošla specijalističke medicinske preglede. 'Crveno-beli' fudbaleri su dolazili u grupama i redom obilazili doktorske ordinacije, te sa velikom koncentracijom pristupili svakom testiranju, počev od medicinskih, pa do motoričkih. Igrači su pokazali maksimalnu spremnost na samom početku drugog dela sezone, a prema rečima nadležnih lekara svi fudbaleri se nalaze u dobrom fizičkom stanju", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

 

 

Već sutra u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, preostali deo ekipe će se podvrgnuti testiranjima, dok je zvanično okupljanje zakazano za 10. januar. Tada će trener Vladan Milojević izvršiti prozivku na kojoj neće biti petorica reprezentativaca (Hvang Bom-In, Žan Filip Kraso, Omsan Bukari, Naser Điga i Kings Kangva koji igraju za svoje selekcije na Kupu Azije, odnosno Kupu Afrike. Zatim će se crveno-beli presliti na Kipar (Pafos) gde će obaviti glavni deo zimskih priprema.

Crvena zvezda je prvi deo sezone u Superligi Srbije završila na drugom mestu na tabeli sa 46 bodova. Prolećni deo sezone počeće 10. februara, a Crvena zvezda će u 20. kolu na svom terenu igrati sa ekipom Voždovca.