Superliga Srbije

Bešiktaš konkurent Stankoviću za potpis Aleksandra Dragovića, Zvezda se pita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 14:02
Aleksandar Dragović MN Press
Aleksandar Dragović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u analizi 2023. godine istakao da kapiten Aleksadar Dragović ostaje na stadionu "Rajko Mitić" do juna, kada mu ističe ugovor. Na raj način je odgovorio na medijske priče o povratku austrijskog reprezentativca u bečku Austriju.

Međutim, medijske špekulacije oko odlaska iskusnog defanzivca su se nastavile. Posle težnje trenera Dejana Stankovića da sardanju sa Dragovićem nastavio i u Ferencvarošu, turski mediji ističu da je Bešiktaš veoma zainteresovan za bivšeg reprezentativca Austrije.

Oni su izneli i tvrdnju da je Samet Ajbaba, jedan od ljudi sportskog sektora turskog kluba boravio u Beogradu kako bi postigao dogovor sa rukovodstvom srpskog šampiona. Ishod tih razgovora još nije objavljen, ali sigurno je samo jedno - Dragović od 1. januara može da pregovora sa drugim klubovima za transfer na leto.

 

 

Ferencvaroš igra nokaut fazu UEFA Lige konferencije i čeka ih dvomeč sa Olimoijakosom u baražu osmine finala. Angažovanje Aleksandra Dragovića mnogo bi značilo Stankoviću da možda prođe ovu prepreku i nastavi takmičenje. Sa druge strane, Bešiktaš je imao veliki pad u poslednjih mesec i po dana, smenili su trenera Rizu Kalimbaja i čeka se imenovanje novog šefa struke. Trenutno su peti u šampionatu, ali sa bodom manje od trećeplasiranog Trabzona i traže iskusnog defanzivca.

Dragović je još pre godinu dana želeo da napustio crveno-bele i najviše iz porodičnih razloga vrati u Beč. Austrija računa na njega i ako ostane na Marakanoi do leta, najverovatnije će se vratitin un matičnu Austriju.

Na Zvezdi je da na kraju donese konačnu odluku. Trener Vladan Milojević je napravio određeni plan za proleće u kome mu je osnovni cilj odbrana dva domaća trofeja.