Superliga Srbije

Batak nakon pobede nad Čukaričkim: Pred nama je dug put, moramo još dosta da radimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2023 19:36
Batak nakon pobede nad Čukaričkim: Pred nama je dug put, moramo još dosta da radimo MN Press

Fudbaleri Vojvodine u derbiju 26. kola Mozzart Bet Superlige su na svom terenu savladali Čukarički sa 3:2, a pobedonosni pogodak postigao je Milan Lazarević u 82. minutu.

Domaći su imali prednost od 2:0, ali su gosti u drugom poluvremenu uspeli da izjednače. Međutim, u samoj završnici se levi bek Vojvodine upisao u strelce i tako postao heroj.

Trener novosadskog tima, Radoslav Batak, izneo je svoje utiske nakon meča:

"Bila je dinamična utakmica između dva kvalitetna tima. Mnogo nam znači ova pobeda, jer kad vodite 2:0, pa onda bude 2:2 i na kraju opet pobedite, onda osetite neko olakšanje. Međutim, već sutra se okrećemo novoj utakmici. Pri vođstvu do 2:0, imali smo još nekoliko šansi. U drugom delu smo malo pali, došlo je do opuštanja, ušla je malo  u nas i nesigurnost posle primljenih golova, ali smo pokazali karakter i došli do pobede. Pred nama je dug put, moramo još dosta da radimo i ima još prostora da se poprave svi aspekti igre. Čestitam momcima na tome što su pokazali karakter, a videćemo na kraju šta smo zaslužili i koliko bodova ćemo osvojiti. Nadam se da će to biti dovoljno za Evropu", rekao je Batak posle meča.

Trener Čukaričkog, Dušan Kerkez, kao razlog za poraz istakao je veliku želju za potpunim preokretom:

"Čestitam Vojvodini na pobedi. Kada otvorite ovako utakmicu, sa vrlo brzo primljena dva gola, onda je jako teško da se vratite protiv kvalitetne ekipe kao što je Vojvodina. U drugom poluvremenu energija je bila na visokom nivou i nakon što smo se vratili posle 2:0, verovatno zbog prevelike želje da se pobedi, platili smo ceh. Bila je zanimljiva utakmica, pravi derbi ekipa koje se bore za Evropu. Mojim momcima čestitam na drugom poluvremenu, a to prvo poluvreme treba da nam bude veoma velika škola. Imali smo problema s tim ulaskom u igru, ali radićemo na tome. Igraćemo opet sigurno i videćemo na kraju gde smo", istakao Kerkez.

U narednom kolu Čukarički će dočekati Voždovac, a pre toga će odmeriti snage sa Metalcem u Kupu. Vojvodina će gostovati Javoru u Ivanjici.