Superliga Srbije

Igor Duljaj iskren na konferenciji: Klupa Partizana je teška, može mnogo toga da vam donese, ali i odnese

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 20:52
Igor Duljaj iskren na konferenciji: Klupa Partizana je teška, može mnogo toga da vam donese, ali i odnese MN Press

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je na konferencije posle pobede u 171. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde. Klub iz Humske slavio je rezultatom 2:1 golovima Natha i Saldanje i tako jesenji deo sezone završio na prvom mestu tabele.

Nije bitno ko prvi krene, nego ko poslednji završi trku...

"Izuzetno važna pobeda sa obzirom na okoknosti u proteklih par utakmica kada smo istopili bodovnu razliku. Sa te strane oni su bili u psihološkoj prednosti i uopšte nije bilo lako. Derbi kao derbi donosi nove stvari, nove junake, danas moram da pohvalim mladog Stjepanovića kao i sve aktere derbija i naravno, publiku. Važna pobeda, kao što sam i pre govorio, ovo je trka na 100 metara, nije važno ko prvi krene, nego ko poslednji prođe kroz cilj. Najvažnije da smo i dalje u vrhu i da se borimo za evropsku kartu", rekao je Duljaj.

 

 

Obzirom na okolnosti i poraze u proteklom periodu, novinare je zanimalo kako su crno-beli uspeli da se vrate u pravi kolosek i da derbi odigraju sa toliko puno energije.

"Momci su pristupili sa pravim mentalitetom. Mnogi su i pre igrali sa povredama čime su pokazali koliko im je stalo do kolektiva u svlačionici. Uvek smo imali iskren odnos i kada smo pobeđivali i gubili. Kada se izgubi, nije bilo puno razgovora. Što se konkretno ovog derbija tiče, nije bilo nikakve mentalne pripreme niti sam želeo da držim neke specijalne govore. Time smatram da sam skinuo pritisak sa ekipe. Oni ne moraju ništa, toliko su toga učinili za Partizan i mislim da je to bio jedan od ključnih faktora u našoj pobedi."

Kratka je trenerska karijera Duljaja, pa je pobeda u derbiju nad "večitim rivalom" time umnogome i velika.

"Moja trenerska karijera nije toliko dugačka, pa je ova pobeda nad Zvezdom poprilično velika. Klupa Partizana je teška,  može mnogo toga da vam donese, ali i odnese. Legitimno je pravo da klub traži trenera, ja se nikada nisam obazirao na priče. Možda nisam taj koji treba da bude u Partizanu. Svakako treba pošteno odraditi posao, dobar čovek nije profesija. Imam neko iskustvo, nije veliki, ali kada god imam neke dileme, nije me sramota da se konsultujem sa starijim kolegama koji su nekada bili u Partizanu, za savet".

 

 

Razlika igrati i voditi ekipu protiv Crvene zvezde u odnosu na sve ostale utakmice, makar davali rivalima isti tretman.

"Lakše je kada ste igrač i radite ono što vam trener traži. Drago mi je da smo pobedili ekipu koja je bila učesnik Lige šampiona, gde se dobro nosila sa velikim imenima", rekao je Duljaj koji se potom osvrnuo na nagađanja iz navodno, suparničkog tabora.

"Mene to niti inspiriše, niti može da me povredi. Svakoima pravo da priča, verovatno su igrači bili dodatno motivisani kada su čuli da ćemo primiti 3-4 gola. Ali neverujem da je to previše uticalo na konačan ishod danas", podvukao je trener Partizana.