Superliga Srbije

Igor Duljaj za Arenu posle derbija: Titula jesenjeg prvaka mi ništa ne znači, to je samo slovo na papiru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 20:20
Igor Duljaj za Arenu posle derbija: Titula jesenjeg prvaka mi ništa ne znači, to je samo slovo na papiru TV Arena sport

Partizan je pobedio Crvenu zvezdu u 171. "večitom derbiju" 2:1 i tako prvi deo sezone završio na liderskoj poziciji tabele sa bodom prednosti ispred gradskog rivala.

Nakon susreta u Humskoj, utiske za našu televiziju sumirao je trener domaćeg tima Igor Duljaja, koji je odgovarao na pitanja novinara Arene sport iz studija.

Budući da je autobus Partizana dva puta pogrešio rutu na putu do Humske pre derbija, novinare Arene sport zanimalo je da li će crno-beli i ubuduće ići istom putanjom do stadiona zbog sujeverja.

"Dva puta smo promašili, ali došli smo na pravo mesto, a to je stadion Parrizana, gde se odigrala veličanstvena utakmica. Pozdravio bih sve aktere meča, mog kolegu, protivničke igrače i naravno predivnu publiku. Imali su šta da vide, bilo je dosta šansi sa obe strane. Mi smo na kraju pobedili, ali, ova titula jesenjeg prvaka meni ništa ne znači. To je samo slovo na papiru, a sada ostaje da se vidi kakve su odluke kluba. Po pitanju mene, a i našeg kadra, rekao je Duljaj.

Po čemu ste iznenadili Baraka Bahara i postavku Crvene zvezde?

"Radili smo na nekim detaljima uoči utakmice. Kako želimo da uđemo u igru. U nekim delovima utakmice smo uspeli da pariramo Zvezdi, koja ima fantastične igrače. Mislim da je najveći faktor želja igrača. Nisam im nabijao pritisak niti sam im držao nekakve specijalne govore. Samo sam im skrenuo pažnju na neke segmente igre i pokušao da skinem pritisak sa njih. Veći je, doduše, pritsak bio Zvezdi zbog serije dobrih rezultata", rekao je Duljaj i dodao:

"Imali smo dosta problema o kojima nisam želeo da pričam. Severina je odradio četiri treninga. Imao je povredu zadnje lože. Teško je sa tom povredom ući u igru. Morao sam da vršim izmene, nije lako igrati po 90 minuta, pa su mi neki igrači i tražili da napuste utakmice. Zvezda nas je na kraju saterala dugačkim loptama. Ubacio sam visoke igrače kao odgovor na njihovu igru. Na kraju smo došli do pobede i uzeli sva tri boda."