Superliga Srbije

Juče napunio 18 godina, danas produžio ugovor: Kosta Nedeljković ostaje u Zvezdi do 2027. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.12.2023 10:43
Kosta Nedeljković MN Press
Kosta Nedeljković

Mladi fudbaler Crvene zvezde, Kosta Nedeljković produžio je ugovor sa šampionom Srbije do 2027. godine, saopštio je beogradski klub.

Nedeljković koji igra na poziciji desnog beka je u subotu napunio 18 godina i odmah je odlučio da stavi potpis na dugoročnu saradnju sa crveno-belima.

"Ponosan sam zbog produžetka ugovora i zahvalio bih se upravi kluba, kao i treneru na ukazanom poverenju. Nadam se da im to odnosom prema radu, ali i igrama na terenu vraćam. Sigurno je da sam mnogo zreliji kao igrač i čovek u odnosu na jul kada sam prethodni put potpisivao ugovor sa Crvenom zvezdom", rekao je Nedeljković za zvanični sajt kluba i dodao:

 

 

"Mnogo sam napredovao, i zahvalnost tome dugujem starijim saigračima iz prvog tima koji su me odlično prihvatili. Ipak, i tada, kao i sada, imam samopouzdanje, verujem u sebe još više, usled tog iskustva igranja u prvom timu, pa i Ligi šampiona. Nisam još uvek ni svestan toga da sam protiv igrača koje sam do skora gledao na televiziji sada igrao. No, sem poštovanja ništa drugo nisam imao za njih. Na terenu bez straha i uvek borba za Zvezdu. Zahvalio bih se i mojoj porodici, roditeljima, bratu i sestri. Izdvojio bih starijeg brata Lazara, mislim da sam sa njim najviše povezan i on je neko na koga se ugledam u životu. Što se tiče želja, one su jasne - pobeda u derbiju i dupla kruna na kraju sezone."

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela čestitao je Nedeljkoviću na produženju ugovora i istakao da svi u klubu veruju u njega.

"Veoma je važan Nedeljkovićev potpis za nas, jer uvek napominjemo da nam je drago kada neko ko je prošao Zvezdinu školu obnovi ugovor i dobije novo poverenje kluba. Kosta je prošle godine u ovo vreme nastupao za omladince, a zatim prešao u Grafičar. Tokom ovog leta je priključen prvom timu i već je odigrao veliki broj utakmica u prvenstvu i Ligi šampiona, te zaslužio novi ugovor. Meni je drago što smo konačno iz Omladinske škole dobili pravog desnog beka. To je deficitarna pozicija, a Kosta je pokazao da ima kvalitet da bude vrhunski desni bek koji će Zvezdi i srpskom fudbalu dugo godina biti oslonac", rekao je Mrkela.