Superliga Srbije

Saopštenje FK Radnik: Greške Lazara Lukića na našu štetu nisu slučajnost

komentari (0)

Izvor: FK Radnik

07.03.2023 15:29
Saopštenje FK Radnik: Greške Lazara Lukića na našu štetu nisu slučajnost MN Press

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice izdao je saopštenje za javnost povodom poslednjih dešavanja na utakmicama koje su u Superligi Srbije igrali Surduličani. Iz Radnika smatraju da ih je sudija Lazar Lukić "drastično oštetio" na susretima sa Kolubarom i na meču protiv Čukaričkog.

Radnik je pre početka prolećenog dela sezona izdao saopštenje u kojem je naglasio da će fudbalsku javnost u Srbiji obavestiti o svakom pokušaju da  mu se oduzme ono što je zaslužio na terenu i da će imenom i prezimenom imenovati svakoga ko pokaže nameru da ošteti Surduličane.

"Ime i prezime  sudije koji nas je drastično oštetio je Lazar Lukić. Prvo kao glavni sudija u utakmici protiv Kolubare a onda i u ulozi arbitra u VAR sobi na meču protiv Čukaričkog. Pre nego što smo se oglasili studiozno smo pregledali sve detalje sa pomenutih susreta i nedvosmisleno utvrdili da je pomenuti arbitar doneo nekoliko odluka koje su direktno uticale na rezultat, odnosno poraze našeg kluba." 

"Na otvaranju prolećne polusezone u Lazarevcu poraženi smo od Kolubare minimalnim rezultatom a na tom meču glavni arbitar Lazar Lukić je u ranoj fazi utakmice propustio da pokaže direktan crveni karton igraču domaćih zbog namernog udaranja laktom našeg igrača Dušana Stevanovića. Zatim je, umesto prekršaja nad našim igračem Lazićem, dosudio prekršaj u korist Kolubare posle kojeg je postignut jedini gol na utakmici. "

"Ako je neko pomislio da je sve što se dešavalo u Lazarevcu bila slučajnost ili stvar previda Lazara Lukića, posle utakmice na Banovom Brdu odigranoj prethodnog vikenda, dileme nema. Postoji očigledna namera da se Radnik saplete u borbi za opstanak i da mu se otme ono što je zaslužio na terenu." 

"Javno tražimo od Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da nam objasni kako je moguće da u duelu timova od kojih se jedan bori za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona i drugog koji se bori za opstanak delegiraju debitanta, Predraga Janjuša? "

"Njegove pogrešne procene mogli bismo pripisati mladosti i neiskustvu ili pritisku kojem je podlegao usled značaja utakmice. Međutim, reakcije, odnosno izostanak reakcija u dve sporne i ključne situacije na utakmici apsolutno pripisujemo očiglednoj nameri VAR sudije Lazara Lukića. Njegove odluke, odnosno neoglašavanje, direktno su uticale na krajnji rezultat." 

"Pitamo Predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića da li će snositi bilo kakvu sankciju on, Sudijska komisija kao organ FSS-a zadužen za delegiranje sudija ili lično Lazar Lukić ako na kraju sezone Radniku bude falio bodova za opstanak, onoliko koliko su nam nepravedno oduzeli na terenu? Nećemo dozvoliti da naš trud, posvećen rad i najposle velika uložena finansijska sredstva u formiranje tima, poništi namernim greškama Lazar Lukić." 

"Konkretno, u finišu utakmice protiv Čukaričkog oštećeni smo u tri sutuacije. Snimke smo prosledili medijima u Srbiji kako bi se široka fudbalska javnost uverila da ovo saopštenje nema za cilj vršenje pritiska na bilo koga već ukazivanje na ogromnu nepravdu od strane jednog čoveka učinjenu našem klubu."  

"Ako su svi na tribinama i u TV prenosu videli da je korneru koji je prethodio golu našeg rivala prethodio prekršaj nad našim igračem, kako to nije video Predrag Janjuš?  Ako su svi videli da je nakon kornera koji je prethodio golu našeg rivala, u našem kaznenom prostoru postojao očigledan prekraj (guranje sa leđa sa obe ruke), kako to nisu videli Predrag Janjuš i Lazar Lukić iz VAR sobe?"

"Ako je postojalo očigledno igranje rukom defanzivca domaćih u kaznenom prostoru, kako je moguće da to nisu videli Predrag Janjuš i Lazar Lukić iz VAR sobe? Ne možemo da verujemo da nije bilo namere da se Radnik ošteti jer je previše slučajnosti. Odnosno previše namere od strane Lazara Lukića.  Zvuči li sumnjivo podatak da Radnik nije pobedio u poslednjih deset utakmica u kojima mu je (ne)pravdu delio Lazar Lukić?"

Zbog svega navedenog izričito tražimo izuzeće Lazara Lukića u svim predstojećim utakmicama FK Radnik. I za kraj, narednog vikenda u goste nam dolazi tim Javora. U prethodnom duelu odigranom u Ivanjici, takođe smo bili očigledno i drastično oštećeni ( kada je u VAR sobi sedeo  Lazar Lukić koji je sličnu situaciju kao sada sa Banovog Brda dozvolio da bude jedanaesterac u korist našeg protivnika)." 

"Gospodo iz Sudijske komisije, gospodine Filipoviću, kažite nam da li ste nam pripremili novog Janjuša ili novog Lukića? Ili nekog novog Nikolu Đorđevića koji je delio nepravdu na utakmici sa našim sledećim rivalom u Ivanjici? Imamo li pravo na nadu da nam niko neće oduzeti ono što zaslužimo na terenu? ", stoji u saopštenju FK Radnik.