Superliga Srbije

Zarađujem kao na Kipru, ne treba mi agent, nastavio bih sa slanjem CV-a da nije stigla ponuda Spartaka: Zanimljiv intervju Keržakova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 22:00
Zarađujem kao na Kipru, ne treba mi agent, nastavio bih sa slanjem CV-a da nije stigla ponuda Spartaka: Zanimljiv intervju Keržakova MN Press

U junu je uprava Spartaka iz Subotice angažovala nekada čuvenog fudbalera iz Rusije, Aleksandra Keržakova, za novog trenera svog seniorskog tima. I za sada joj se povučeni potez isplaćuje, jer "golubovi" imaju po pet pobeda i poraza u Mozzart Bet Superligi Srbije, odnosno nalaze se na visokom sedmom mestu.

Iako imaju mnogo manji budžet od klubova ispred sebe na tabeli, pa je novinare u njegovoj zemlji zanimalo kako je raditi u takvim uslovima, ali i mnogo pored toga. 

"Nedavno je prodat napadač, Srđan Hrstić, za 1.600.000 evra, pa je zahvaljujući tom poslu finansijsko pitanje za ovu sezonu zatvoreno. Po budžetu, naš klub je negde u drugoj polovini tabele. Politika Spartaka pre mog dolaska je bila da profitabilno prodaje fudbalera. Bilo im je važno da se prvo pokažu", objasnio je Keržakov.

Nekadašnji špic Zenita, Sevilje i Dinama iz Moskve, ranije je pričao da je slao svoj CV na čak 30 adresa, klubovima iz različitih liga. Ni sada se ne stidi svog neobičnog traženja posla. 

"Posle Kipra je trebalo malo da dođem sebi, sezona se završavala i nije bilo smisla to raditi. Ali, da se nije pojavila ponuda Spartaka, slao bih ponovo. Pa šta da radim?"

 

 

Keržakov mema menadžera i uopšte ne vidi razlog za angažovanje pojedinca ili agencije koji bi mu brinuli o karijeri. 

"Ne vidim nikakvu svrhu da uopšte imam agenta. On može pomoći igraču da pregovara, i to samo trenutno. Mogu i sam da komunciram, ako je neko zainteresovan, svi znaju moj broj telefona. Opcija je bilo s vremena na vreme, ali nisu bile uspešne".

Ruse je zanimalo kolike su plate fudbalskih sttučnjaka u našem prvenstvu, pa i njegova. 

"Moja plata je nekoliko puta manja nego u Nižnjem Novgorodu. Mislim da su toliko plaćeni drugoligaški treneri u Rusiji ili možda oni iz donjeg dela tabele u prvoj ligi. Ne znam kakve su sad plate".

Druga strana u intervjuu pokušala je da dođe do tačne cifre, pa je strateg Spartaka upitan da li se radi o 2.000 evra mesečno, koliko je primao na Kipru. 

"Da", kratak je bio Keržakov.

 

 

Prema njegovoj proceni, među igračima kojima šefuje ima pojedinaca spremnih za igran je u Premijer ligi Rusije. 

"Po mom mišljenju trenutno ih ima dvojica - Aleksa Đurasović, dvadesetogodišnji defanzivni vezista i levi vezni Jug Stanojev, koji ima izuzetnu brzinu. Oni su već spremni, za ostale još nisam siguran".

Rusi su tražili i komentar prakse odlaganja mečeva u Srbiji, ali i komentarisanja sudija. 

"Do nedavo nismo znali ni kad će početi prvenstvo, zbog spora između jednog od ispalih klubova iz lige, pa je početak odložen za nedlju dana. Termine početka mečeva znamo samo nedelju dana unapred. Poslednje kolo je u potpunosti odloženo zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji. Ali, to je život. Fokusiran sam na svoj klub. Ne obraćam mnogo pažnju na suđenje, jer ni na koji način mogu da utičem na rad sudija, kao što oni ne mogu da utiču na moj. Sa VAR-om, koji imamo na svim utakmicama Mozzart Bet Superlig, sve je manje-više izjednačeno, iako neki aspekti i dalje ostaju misterija. Ali ima mnogo manje haosa", poručio je ruski strateg.