Superliga Srbije

MozzartBet Superliga Srbije na Areni: Partizan želi bodove protiv Železničara za miran san pred večiti derbi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 11:44
MozzartBet Superliga Srbije na Areni: Partizan želi bodove protiv Železničara za miran san pred večiti derbi MN Press

Posle IMT-a i Radničkog 1923, danas, još šest klubova igra svoje mečeve osmog kola MozzartBet Superlige Srbije. Sa Partizanom u epicentru fudbalske javnosti, jer drugoplasirani tim ima priliku da eventualnom pobedom na terenu Železničara (20.00, TV Arena Premium 1) ostane iznad branioca titule, Crvene zvezde, uoči njihovog direktnog okršaja 27. septembra.

Crno-beli su živnuli posle eliminacije iz Evrope, a utehu za neulazak u Ligu konferencije našli su u vezanim pobedama nad IMT-om i Radnikom. Mada su u oba slučaja prvo imali dva gola minusa, pa onda "rešetali" rivale u preokretima za stres navijača i pune ruke posla za sudijske eksperte.

"Nama je najvažnija naredna utakmica, izvešću najbolji tim protiv Železničara. Cilj nam je tri boda, ali neće da bude lako. Očekuje nas teška utakmica u Pančevu. To je klub koji je nedavno ušao u Superligu. Svi ti timovi imaju supermotiv da igraju protiv velikih srpskih klubova. Biće veoma teško, jer nemaju šta da izgube. Železničar u svojim redovima ima neke igrače, koji su bili u Partizanu i imaće motiv da se dokažu. Smatram da imaju veliku prednost što imaju iskusnog trenera Aleksandra Lintu. Verujem da će se oni dobro pripremiti za ovu utakmicu...", rekao je između ostalog trener Igor Duljaj pre današnjeg izazova u okolini Beograda, uz napomenu da niko ne sme da priča o Crvenoj zvezdi pre nego što dođe red na duel komšija sa Topčiderskog brda.

Šef struke "parnog valjka" sigurno ne vodi u Pančevo defanzivnog vezistu Aleksandra Šćekića, jer je kažnjen sa dva meča pauze zbog verbalnog napada na glavnog sudiju utakmice sa Radnikom prošlog vikenda.  

Mozzart Bet Superliga Srbije, 8. kolo

četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Luković 20/

petak

Radnik - Radnički Niš 16.00 (TV Arena Premium 1)
Spartak - Voždovac 18.00 (TV Arena Premium 3)
Železničar - Partizan 20.00 (TV Arena Premium 1)

subota

Mladost - Novi Pazar 19.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina - Javor 19.00 (TV Arena Premium 3)

odloženo

Crvena zvezda - TSC
Napredak - Čukarički 

 

Standings provided by Sofascore