Superliga Srbije

Partizan gubio sa dva gola, ali "obrnuo" Radnik i preskočio Crvenu zvezdu: Natho junak pobede sa penala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.09.2023 21:49
Partizan gubio sa dva gola, ali "obrnuo" Radnik i preskočio Crvenu zvezdu: Natho junak pobede sa penala MN Press

Fudbaleri Partizana nastavili su tamo gde su stali pre takmičarske pauze u Mozzart Bet Superligi Srbije i to po "scenariju" pobede protiv IMT-a, jer su opet gubili sa dva gola, a onda preokrenuli tok meča sa Radnikom. I sa dva pogotka iz penala i jednim iz igre došli do tri boda i drugog mesta na tebeli, ispred večitog rivala i branioca titule Crvene zvezde - 3:2 (0:2).

Kao onomad na stadionu Voždovca, "parni valjak" je brzo iskočio iz šina, pa je ponovo prvi morao ponovo da krene sa centra. Surduličani su su u prethodnih šest kola dali samo tri gola, u poslednjih tri sata loptanja nijedan, ali su zato već u 7. minutu načeli mrežu Aleksandra Jovanovića. 

Agresivan početak domaćina presečen je fenomenalnim šutem Mateje Gašića. Sa desne strane šesnaesterca, desnom nogom, 20-godišnji defanzivac ciljao je pod prečku u dalji ugao.  nije mogao baš ništa da uradi da zaštiti svoju mrežu. 

Bibras Natho probao je da uzvrati, ali je golman Stefan Ranđelović vrhovima prsitiju skrenuo loptu ka stativi i otklonio opasnost, ali i negovestio svoju nadahnutu rolu na Topčiderskom brdu. 

Partizan se žestoko ispromašivao i(li) Ranđelović proslavio odbranama, a onda je stigla brzinska i surova kazna. Sevnula je kontra tri na jedan, prvi udarac je Jovanović odbranio, a odbijenu loptu je vezista Borko Duronjić spakovao u mrežu. I utišao ono malo rivalovih navijača (29). ž

Do kraja poluvremena Surduličani su se čvrsto držali svoje taktike - zatvarali na vreme prilaze šesnaestercu i mirno čekali višak prostora za još neki prepad - dok je "parni valjak" tražio način da izađe iz dubokog minusa. U jednom trenutku mu se posrećilo, ali je radost Igora Duljaja, njegove ekipe i "grobara" kratko potrajala.

Ime Mateusa Saldanje moralo je da bude skinuto sa semafora, u koloni strelaca, jer je VAR poništio njegov trud. Iako je odneo loptu mnogo pre kontakta sa Hajdarevićem, dosuđen je faul Severine. Sudija Trifković je uvažio sugestiju kolega iz sobe za proveru situacija sa terena, a onda i zbog burnog protesta pokazao crveni karton rezervisti Aleksandru Šćekiću. 

Posle te nepriznate egzekucije sa peterca, crno-beli su morali da nađu dodatnu snagu i, pre svega, ostanu mentalno jaki, jer su gledali porazu u brk. Još kada je rezervista Nemanja Nikolić promašio ozbiljan zicer u ranoj fazi nastavka... 

Na njegovu sreću, nedugo posle našao se u ulozi asistenta. Natho je njemu doturio loptu, napadač je prosledio Gajasu Zahidu, a Norvežanin prvim pogotkom u novom klubu pokazao ispravnim njegovo uvođenje sa klupe. Letošnji novajlija zakoračio je malo u šesnaesterac i udarcem po sredini dao kakvu-takvu nadu svojoj ekipi (61). 

Trebalo je da prođe još 20 minuta, pa da da domaćin stigne do izjednačanje. Saldanja je okrenuo Milićevića, ali je i povučen tom prilikom, pa je sudija svirao jedanesterac za Partizan. Kako je Ranđelović odbranio penal Nathu na jednoj drugoj utakmici odlučeno je da izvođač najstrože kazne bude promenjen i upalilo je novo rešenje. Golman se bacio u pravu stranu, ali je Brazilac bio isuviše precizan (81).

To je bio znak da Partizan krene na sve ili ništa. I učinio je to. Belić je umalo izrastao u junaka, umalo jer je njegov projektil Ranđelović skrenuo u korner u finišu lude utakmice. To, međutim, nije bila njegova poslednja kapitulacija.

Sledeću je potpisao njegov stari znanac Natho. Iz duela jedan na jedan. Arbitar je pokazao na belu tačku zbog toga što je Saldanja odgurnut sa leđa na metar od gola, da bi tek posle višeminutnog prekida meča zbog burnih protesta gostiju, isključenja Mihaila Oreščanina i VAR provere, Izraelac hladnokrvnim šutem doneo neverovatno slavlje svom timu.

I još nestvarniji podatak da su crno-beli večeras, posle godinu i po dana, makar na neko vreme pretekli Crvenu zvezdu na tabeli. S tim da večiti rivali i dalje gledaju u leđa TSC-u. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

Subota

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
/Docić 24p, Adetunji 75 - Kraso 48p/

TSC - Železničar 6:3 (3:0)
/Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 77, Vulić 90+3 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90

Voždovac - Mladost 3:1 (1:1)
/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Spartak - Vojvodina 2:0 (1:0)
/Tanasijević 15, Ubiparip 56/

Nedelja

Radnički 1923 - Javor 2:0 (1:0)
/Činedu 45+1, Bevis 82/

Radnički KG - Javor 2:0 (1:0)
/Činedu 45, Bevis 82/

Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)
/Ergelaš 11, Ljajić 65 - Ljubomirac 57/

Radnički Niš - IMT 1:0 (1:0)
/Petrov 33pen/

Partizan - Radnik 3:2 (0:2)
/Zahid 61, Saldanja 81 penal, Natho 90+7 penal - Gašić 6, Duronjić 27/

Standings provided by Sofascore