Superliga Srbije

Odbegli Fuseni Dijabate ima novi klub: Partizan prodao nezadovoljnog igrača Lozani

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 09:14
Odbegli Fuseni Dijabate ima novi klub: Partizan prodao nezadovoljnog igrača Lozani MN Press

Fuseni Dijabate ponašao se na svoju ruku još od dolaska u Partizan, da bi ovog leta namerno propustio cele pripreme crno-belih za novu sezonu, daleko od Srbije čekajući zeleno svetlo za odlazak u neki drugi klub, ligu i zemlju.

Vezni fudbaler, rođen u Francuskoj, optuživao je čelnike jednog od dva najveća srpska kluba da mu duguju veliki novac i da ne poštuju dato usmeno obećanje da mu neće praviti problem kada opet poželi da se ode na neki drugi kraj Evrope, da bi sada dobio dozvolu da pređe u Lozanu.

"Sportski žurnal" objavio je da je Partizan prihvatio skromnih 600.000 evra za puštanje nekadašnjeg igrača Lestera i više turskih ekipa, uz mogućnost da mu zarada od prodaje igrače sredine terena malijskog porekla naraste do 1.000.000 evra, ukoliko ispuni odgovarajuće kvote igrajući za Lozanu. 

Dijabate u Švajcarsku odlazi sa svega 20-ak utakmica odigranih za Partizan, sjajnim partijama u nekoliko mečeva minule Lige konferencije i epitetom nekoga ko je birao kada će i koliko trenirati, odnosno koje utakmice igrati, jer mu se nije baš trčalo za loptom u Mozzart Superligi Srbije.