Serija A

Ispovest Lukakua: Kada je mama počela da meša vodu i mleko znao sam da smo bankrotirali

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 23:25
Ispovest Lukakua: Kada je mama počela da meša vodu i mleko znao sam da smo bankrotirali Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Romelu Lukaku trenira sa mladim timom Čelsija i čeka da se reši njegov transfer u Juventus. Belgijski napadač očekuje da će se rasplet dogoditi do kraja nedelje, u igri je i Roma. Njemu se svakako ostaje u Seriji A.

Jedan od najskupljih igrača u istoriji fudbala, koga je Čelsi vratio iz Intera 2021. godine za 115 miliona evra, podelio je na tviteru sećanja na svoje teško detinjstvo sa mamom i bratom Džordanom u Antverpenu.

"Sećam se tačno momenta kada smo bili bankrot. Još uvek pamtim sliku mame ispred frižidera i njeno pogleda", počeo je životnu priču Lukaku, koja nije nova, ali je podsećanje na sve što je ovaj 30-godišnjak prošao.

Imao je šest godina i rutinu: mama mu je uvek za užinu servirala mleko i hleb.

"Kada ste klinac ne razmišljate o tome. Jednog dana sam došao po užinu i zatekao mamu kod frižidera. Delovalo je sve kao i obično, ali tog dana je nešto nedostajalo. Ona se tresla i bilo mi je jasno da se nešto dešava. Dala mi je uobičajenu užinu, nasmejala se. Ali..."

Mama je pomešala vodu i mleko, nastavio je Lukaku.

"Nije imala novca da nas izdržava jednu nedelju. Bilo mi je jasno da smo bankrot. Ne samo da smo siromašni, već bankrot. Onda sam došao kući uveče i nije bilo struje, dve-tri nedelje je nismo imali".

 

 

Da bi se okupao, majka mu je grejala vodu, pa se polivao lončetom. 

"Bilo je dana kada smo jeli bajat hleb iz pekare na kraju ulice. Pekar je znao za našu situaciju, pa je majci davao hleb, a ona bi im polaćala na kraju nedelje. Nisam rekao ni reč jer je to bio naš život. Nisam želeo dodatno da stresiram mamu. Samo sam jeo ono što ima. Ali, zakleo sam se Bogu, dao sam sebi obećanje da će se to promeniti. Znao sam šta treba da radim".

Kada je zatekao majku u suzama rešio je da još otkirje svoj plan.

"Vratio sam se iz škole i kada sam je video rasplakanu rešio sam da joj kažem: 'mama sve će se rpomeniti, videćeš. Igraću fudbal za Anderleht i to će se desiti ubrzo. Bićemo mi dobro. Nećeš više nikad morati da brineš", rekao je Romelu.

I održao obećanje. Sa šest godina su ga zapazili skauti Lirsa, od 2004. do 2006. je postigao 121 gol na 68 mečeva i prešao u Anderleht. Dobijao je stipendiju, terorisao je golmane (131 gol na 93 meča za omladince Anderlehta), pa je potpisao svoj prvi ugovor sa Anderlehtom 2009. godine. Već 2011. je prešao u Čelsi. 

Ostalo je istorija momka poreklom iz Konga. Nikad više njegova porodica, a i mnoge druge siromašne, jer je veliki aktivista, nisu bile gladne...