Serija A

Romelu Lukaku podigao Romin dres sa brojem 90

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 12:40
Romelu Lukaku podigao Romin dres sa brojem 90 fc Roma

Romelu Lukaku je podgrejao nadu navijačima Rome da ove sezone možda mogu da se umešaju u borbu za titulu. Njegov jučerašnji let za Rim pratilo je skoro 50.000 ljudi, sačekali su ga navijači a "Big Rom" je već tada shvatio šta se od njega očekuje.

Prošao je lakarske preglede i danas je zadužio dres sa brojem 90. Trener Žoze Murinjo je dobio velikog aduta u napadu, sa Paulo Dibalom, koji je nažalost opet zadobio povredu (vraća se za 20 dana), predstavljaće jak adut u Seriji A. Rimljani nisu dobro startovali, Andrea Beloti je odradio ono što se od njega očekuje, međutim, nije on kadar da izgura celu sezonu u visokom ritmu.

 

 

Sa Lukakoom, Dibalom, Belotijem, El Šaravijem i Ejbrahamom kada se oporavi, Murinjo će konačno imati napad po svojoj želji, doveo je Lukakua sa kojim je sarađivao u sezoni 2017/18 u Mančester junajtedu i tada je "Big Rom" upisao 27 golova na 51 meču. To mu je bila treća najuspešnija sezona, dve bolje je imao u Interu kada je upisao 34, odnosno 30 golova.

Lukaku je sebi zacrtao nastavaka karijere u Seriji A. Činilo se posle izgubljenog finala Lige šampiona da će ostati u Interu. zatim je koketirao sa Juventusom, obećao im se i razočarao Inter, da bi na kraju prihvatio poziv Žozea Murinja i stigao na jednogodišnju pozajmicu kod trenera koga veoma ceni. Videćemo hoće li ta saradnja biti plodonosna kao na "Old Trafordu".