Serija A

Nemanja Matić bliži odlasku u Ren nego ostanku u Romi: Murinjo verovatno ostaje bez svog ljubimca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 12:04
Nemanja Matić bliži odlasku u Ren nego ostanku u Romi: Murinjo verovatno ostaje bez svog ljubimca Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Nemanja Matić još je ugovorom vezan za Romu, ali postoji velika verovatnoća da godinu dana pre njegovog isteka napusti "Olimpik", to jest ovog leta pojača neki drugi klub. Ako je suditi po informacijama iz Francuske to bi mogao biti tamošnji Rena, čiji emisari već pregovaraju sa iskusnim vezistom defanzivnih zaduženja.

U priču je uključena i "vučica", jer njena uprava računa da je bolje da zaradi na bivšem reprezentativcu Srbije nego ostane bez obeštećenja na kraju prestojeće sezone, 2024. godine. Uprkos tom što je Matić ljubimac trenera Žozea Murinja i još od saradnje pre Rome čovek od velikog poverenja trofejnog Portugalca. 

 

 

Naravno, za realizaciju posla potrebno je da se sve strane usaglase oko finansija, tj. obeštećenja za sada nepoznatog iznosa i visine zarade 35-godišnjaka sa Uba, koji je u Romi zarađivao 4.000.000 godišnje. 

Matić je u Romu prešao 2022. godine iz Mančester junajteda, a pre toga nosio dres Čelsija, Benfike, Vitesea, Košica i Kolubare. Prošle sezone odigrao je 50 utakmica za Romu i postigao dva gola, a u Renu je planiran kao zamena za Leslija Ugočukvua, novog člana Čelsija. 

Poslednju sezonu Lige Evrope odigrao je tako dobro, da ga je stručni žiri Evropske fudbalske federacije uvrstio u najboljih 11 ovog UEFA takmičenja.