Serija A

Juventus odredio cenu za Vlahovića: Čelsiju, Bajernu i Atletiku traže 80 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 14:53
Juventus odredio cenu za Vlahovića: Čelsiju, Bajernu i Atletiku traže 80 miliona evra Guliver/AP Photo/Antonio Calanni

Juventus je na kraju jedne od najturbulentnijih sezona od "kalčipolija" (2006.) doneo odluku da ne učestvuje u Ligi konferencije, ali i da proda jendog od dvojice najvrednijih igrača Dušana Vlahovića ili Federika Kjezu.

Realnije je, prenose italijanski mediji da Torino napusti srpski napadač. Za njega trenutno postoje tri ponude, prenosi "Gazeta delo sprot": od Atletiko Madrida, Čelsija i Bajerna. Ova tri kluba nude između 60 i 70 miliona evra na ime obeštećenja, ali u Juventusu su tvrdoglavi i traže 80 miliona evra, kako bi pokrili uloženo u njega od pre godinu i po dana.

 

 

Vlahović je kuburio sa povredama u prošloj sezoni, vratio se sa Mundijala u Kataru povređen i preskočio je dva meseca igranja. Na 37 mečeva postigao je samo 13 golova uz tri asistencije, što je za rasnog strelca malo. Treba reći i da je bio donekle žrtva strukture igre koju je forsirao Masimilijano Alegri, gde je Dušan često primao loptu na centru, bez mnogo direktnih pasova za gol. 

Bajernu i Atletiku je potrebna "devetka" kao "hleb nasušni". Bavarcima je plan "A" Hari Kejn, a srpski as tek plan "B". Atletiko ima trojicu kandidata, Džeksona im je oteo Čelsi, Vlahović je sad u fokusu. Čelsi ima Romelula Lukakua i ako dovodi Vlahovića prodaće Belgijanca. 

Ako se ništa ne dogodi i srpski napadač ostane u Torinu imaće priliku da popravi utisak, ali čini se samo pod uslovom da se i igra malo više prilagodi njemu.