Serija A

Dugačak jezik još jednom koštao Murinja: Posle UEFA i Serija A kaznila Portugalca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 20:34
Dugačak jezik još jednom koštao Murinja: Posle UEFA i Serija A kaznila Portugalca Guliver

Množe se kazne za trenera fudbalera Rome, Žozea Murinja, kog su posle disciplinaca Evropske fudbalske federacije sankcionisale i njihove kolege iz Serije A. Takođe zbog nedozvoljenog odnosa prema sudiji, samo ne na istom meču.

Prvo mu je zbog verbalnog napada na glavnog arbitra izgubljenog finala Lige Evrope, Entonija Tejlora, UEFA zabranila da na prve sledeće četiri utakmice pod njenom kapom vodi "vučicu", a sada su mu čelnici prvenstva Italije izrekli 10 dana suspenzije zbog preoštrih kritika na račun Danielea Čifija, koji je Rimljanima delio pravdu protiv Monce. 

"Ovo je bilo najgore suđenje koje sam video u karijeri, a verujte mi, nailazio sam na svakakve sudije. Obično, kada pričam o sudijama, to je zato što su uticale na igru, ali sada to nije bio slučaj međutim arbitar je bio horor. Uopšte nije imao ljudski odnos prema igračima, bio je bez empatije, dao je crveni karton igraču koji se sapleo od premora u 96. minutu", rekao je ovog maja jedan od najtrofejnijih ali i najkontraverznijih fudbalskih trenera u Evropi. 

Murinja će navedeni komentar koštati sedenja na klupi u meču sa Kaljarijem, na otvaranju nove sezone, kao i 50.000 evra, koliko Seriji A mora da plati i Roma.