Serija A

Jović korak bliži Galatasaraju, Fiorentina načelno prihvatila ponudu od osam miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 16:15
Jović korak bliži Galatasaraju, Fiorentina načelno prihvatila ponudu od osam miliona evra Marco Bucco/LaPresse via AP

Luka Jović je korak bliže transferu u turski Galatasaraj, pošto mediji u Turskoj javljaju da je Fiorentina načelo prihvatila ponudu od osam miliona evra, ali da su ostali još neki detalji da se dogovore oko eventualnih bonusa.

Turski šampion traži novog golgetera posle povratka Maura Ikardija u PSŽ. Nisu želeli Turci da plate 40 miliona evra Parižanima za Argetninca koji je bio sjajan na pozajmici (23 gola) i okrenuli su se srpskom golgeteru. "Dirilis" prenosi da su u Firenci načelno prihvatili ponudu iz Istanbula od osam miliona evra, s tim da bi četiri pripale Real Madridu koji ima 50 odsto prava na prihod od transfera.

Jović je prošlog leta napustio Real i stigao u Fiorentinu bez obeštećenja, s tim da Madriđani još godinu dana imaju pravo na 50 odsto od budućeg transfera. Srpski as je na 50 mečeva u sezoni postigao 13 golova uz pet asistencija, skoro polovinu je ubeležio u Ligi konferencija. Nažalost, u finalu protiv Vest Hema doživeo je prelom nosa krajem prvog poluvremena, morao je van terena a Englezi su osvojili trofej. 

Zbog operacije je preskočio poslednje okupljanje selekcije Srbije, ali Galatasaraj će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona tako da bi u slučaju da se posao zvrši Jović imao priliku da se dokaže u najjačem klupskom takmičenju. Možda i zaigra protiv Crvene zvezde, ako turski velikan uspešno prebrodi kvalifikacije i na žrebu bude u grupi sa srpskim prvakom. Zvezda je u trećem šeširu na žrebu, a Galata bi bila u četvrtom.