Vesti iz fudbala

Mauro Ikardi doveo Galatasaraj do 23. titule u Turskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 21:02
Mauro Ikardi doveo Galatasaraj do 23. titule u Turskoj TV Arena sport/ Screenshot

Galatasaraj je 23. put šampion Turske! Zahvaljujući pogocima Maura Ikardija (7. i 38), Buraka Jilmaza (73) i Serhija Oliveire (78), Galatasaraj je pobedio kao gost Ankaragudžu 4:1 (2:1) i dva kola pre kraja šampionata presekao finalnu traku jer se u poslednjem kolu sastaje sa Hatajem koji ne igra, pa mu se automatski dodaju tri boda.

U narednom kolu Galata dočekuje Fenerbahče 4. juna i biće to prilika samo za veliko slavlje i potvrđivanje na terenu ko je stvarno najbolji tim u Turskoj.

Znali su igrači Galate šta im donosi meč u Ankari, pa su igrali od starta ofanzivno. Mauro Ikardi je opravdao uloženi novac jer je sa dva gola neutralisao pogodak Milsona i već na poluvremenu svim timu doneo prednost. U nastavku su posao završili Burak Jilmaz i Portugalac Serhio Oliveira tako da se trener Okan Buruk okitio titulom, prvom od 2019. godine.

 

 

Fenerbahče je golovima Valensije (2) i Zajca (90+2) pobedio Antaliju 2:0, ali to mu neće ništa značiti jer se titula seli u komšiluk. Konja, koji sa klupe vodi Aleksandar Stanojević poražena je od Sivasa 1:0.