Serija A

Milan želi Maura Ikardija, počeo je pregovore sa Pari Sen Žermenom oko pozajmice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2023 22:30
Milan želi Maura Ikardija, počeo je pregovore sa Pari Sen Žermenom oko pozajmice TV Arena sport/ Screenshot

Mauro Ikardi je imao zaista sjajnu sezonu na pozajmici u Galatasaraju gde je sa 23 gola na 26 mečeva pomogao ekipi da povrati šampionsku titulu u Turskoj. Ipak, obeštećenje od 40 miliona evra je bilo prevoše za Turke, pa se napadač vratio u Pariz sa kojim ima ugovor još dve godine.

Rukovodstvo Milana kontaktiralo je čelnike Pari Sen Žermena, pošto italijanski klub želi da Ikardi naredne sezone igra na pozajmici u redovima "rosonera", prenose italijanski mediji. Istu željku ima igrač, kao i njegova porodica i surpuga Vanda Nara, inače i njegov menadžer. 

 

 

Milan traži napadača posle odluke Zlatana Ibrahimovića da završi karijeru i Ikardi se uklapa u Piolijev sistem igre, kao i Romelu Lukaku ako ne ostane u Interu. Jedini problem je visoka plata od sedam miliona evra neto koju ima Ikardi u Parizu. Ako se Argetinac i Milan dogovore oko finansijskih uslova onda bi posao lako mogao da se završi.

PSŽ bi u slučaju pozajmice dostavio Milanu i otkupnu klauzulu od 20 miliona evra, prenose mediji. Ikardi je igrao za Sampdoriju i Inter, na 219 mečeva postigao je 124 pogotka.

 

 

Milan pregovara sa Čelsijem oko transfera Rubena Loftusa Čika. Englezi traže za njega 15 miliona evra. I dok se ovaj transfer ne ostvari "roso-neri" su dobili novog golmana. Čuvar mreže Marko Sportijelo završio je saradnju sa Atalantom i dogovorio lične usleove sa Milanom. Sutra bi trebalo da završi lekarske preglede pa će Manjan dobiti u njemu konkurenciju između stativa.