Serija A

Stanković ostao na klupi u suzama, Sakić medijima: Deki je mnogo propatio...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 10:35
Stanković ostao na klupi u suzama, Sakić medijima: Deki je mnogo propatio... TV Arena sport/ Screenshot

Sampdorija je zajedno plakala u subotu veče. I zbog ispadanja u Seriju B i zbog oproštaja Fabija Kvaljarele, miljenika navijača. Isprsili su se Sasuolu, ostvaren je remi 2:2, a izlatak Kvaljarele u 88. minutu doneo je posebnu simboliku i emociju.

Trener Dejan Stanković je teško podneo meč, više puta ga je kamera hvatala sa suznim očima, a pošteno se rasplakao kada je Kvaljarela uz ovacije napuštao stadion. Zato je na pres konferecniju posle meča došao njegov pomoćnik Nenad Sakić.

"Deki je mnogo propatio, zato je ostao da sedi na klupi. Bilo je za sve nas važno da ovu tešku sezonu završimo pozitivnim rezultatom, čak i ako to nije pobeda", rekao je Sakić.

 

 

Fabio Kvaraljera nije rekao "zbogom" fudbalu, istekao mu je ugovor.

"Ne znam šta će biti dalje, ali su emocije bile neopisive. Bio je to poslednji meč u Seriji A pred navijačima Sampdorije, želeo sam da pomognem. Bila je ovo katastrofalna godina za klub, navijači su jedini pobednici. Voleo bih da vratim klub u elitu, ja sam tu, spreman i dalje da igram", rekao je Kvaljarela.

Sampdorija posle ispadanja u Seriju B ipak neće otići u stečaj i ispasti u četvrti rang italijanskog fudbala pošto je dogovorena prodaja kluba, javljaju brojni italijanski mediji. Kako tvrdi renomirana "Gazeta Delo Sport" dogovoreno da klub iz Đenove, na čijoj je klupi zvanično i dalje srpski trener Dejan Stanković, preuzmu novi vlasnici – Andrea Radricani i Mateo Manfredi.

Radricani je većinski vlasnik engleskog premijerligaša Lidsa i spreman je da uloži značajnu sumu novca u klub sa stadiona "Luiđi Feraris". Dodaje se da je prodajom kluba bankrot izbegnut, da će svi dugovi biti vraćeni i da će moći nesmetano da se takmiči u Seriji B naredne sezone. Poslednji put je klub iz Đenove igrao u Seriji B u sezoni 2011/12.