Serija A

Defrel u odabranom društvu: Postao tek četvrti Francuz sa 50 golova u Seriji A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2023 08:54
Defrel u odabranom društvu: Postao tek četvrti Francuz sa 50 golova u Seriji A Tanjug/AP Photo/Massimo Paolone/LaPresse

Gol Grigorija Defrela iz 64. minuta susreta 30. kola Serija A protiv Juventusa prekinuo je niz od dve utakmice bez trijumfa u nacionalnom šampionatu za ekipu Sasuola, a po jednom parametru će ući u istoriju.

Naime, fudbaler domaćeg tima je ovim pogotkom postao tek četvrti Francuz koji je u najjačem rangu italijanskog fudbala upeo da postigne 50 i više pogodaka.

 

 

Rekorder je bivši centarfor Juventusa David Trezege sa 123 postignuta gola, a zatim sledi legendarni Mišel Platini koji je u dresu istog kluba dao 68 golova, a dva manje je dao Siril Tereo kao prvotimac Fiorentine, Udinezea i Kjeva.

Defrelu je ovo tek drugi gol u 2023. godini, nakon onog postignutog u pobedi nad Milanom (5:2) 29. januara i to su dva jedina gola koja je dao u tekućoj sezoni Serije A.

Juventus je, s druge strane, ozbiljno ugorzio izlazak u Evropu naredne sezone, budući da trenutno zauzima 7. poziciju na tabeli Serije A sa 44 osvojena boda, četiri manje od Atalante koja se nalazi na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Mada, u Torinu se nadaju da će im biti usvojena žalba na odluku o oduzimanju 15 bodova koja bi trebalo da bude razmatrana 19. aprila i ukoliko dobiju pozitivan odgovor čak bi mogli da igraju i Ligu šampiona naredne sezone.