Serija A

Sampdorija preživela Leće: Đenovljani remizirali u gostima i nastavili put ka Seriji B

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2023 15:03
Sampdorija preživela Leće: Đenovljani remizirali u gostima i nastavili put ka Seriji B Guliver/EmmanuelexMastrodonato

Fudbaleri Sampdorije sve su bliži Seriji B, posle nove utakmice bez pobede u elitnom rangu. Ekipa iz Đenova imala je priliku da osvoji bodove u duelu sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak, ali je na kraju remizirala u gostima protiv Lećea 1:1 (1:0).

Susret 30. kola italijanskog prvenstva u potpunosti je protekao u znaku domaćina. Koliko je Leće bio dominantan, dovoljno govori statistika i 30 šuteva ga kolu Sampdorije, od kojih je 11 išlo u okvir. Sa druge strane, tim Dejana Stankovića imao je svega osam pokušaja, samo dva u okvir gola, a interesantan podatak je da su gosti uprkos daleko manjem broju šansi, imali znatno veći posed lopte (60 odsto).

Međutim, terensku incijativu Sampdorija nije uspela da iskoristi. Grčevito se borila u prvom poluvremenu, kada je Leće od čak 21. šuta, samo jednom zatresao mrežu Đenovljana. Igrao se 31. minut kada je Asan Sisej doveo domaći tim u vođstvo, a uprkos brojnim prilikama, Leće više nije imao raspoloženih strelaca do kraja utakmice.

Sjajni Nikola Ravalija bio je neverovatan na golu, gde se istakao sa čak devet interevencija i upravo je on razlog što se Sampdorija vratila sa juga Italije neporažena. U drugom poluvremenu intenzitet fudbala je blago opao. Leće je i dalje bio opasan pred golom rivala, međutim je falila komunikacija u završnici, dok je Samdorija je iz jedine prave prilike na meču došla do izjednačenja.

Igrao se 75. minutu kada je Hese Rodrigez postavio konačnih 1:1, a uprkos polu-prilikama na obe strane terena, rezultat se nije menjao. Samdorija je ostala na poslednjem mestu tabele sa 16 bodova, gde ima čak 10 manje od prvog iznad crte. Leće je ostao na 16. poziciji, a na ovom meču je prekinuo seriju od šest uzastopnih poraza. 

Serija A, 30. kolo

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)
/Desers 4/

Specija – Lacio 0:3 (0:1)
/Imobile 36p, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja – Milan 1:1 (1:1)
/Sanson 1 - Pobega 40/

Napoli – Verona 0:0

Inter – Monca 0:1 (0:0)
/Kaldirola 77/

Nedelja

Leće – Sampdorija 1:1 (1:0)
/Sisaj 31 - Rodriget 75/
Torino – Salernitana 15.00 (TV arena 3 Premium)
Sasuolo – Juventus 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Roma – Udineze 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Ponedeljak

Fiorentina – Atalanta 20.45 (TV Arena 3 Premium)