Serija A

Uspeo je da me unapredi u 30. godini, mnogo ga poštujem: Stanković održao prijateljstvo sa Murinjom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 16:53
Uspeo je da me unapredi u 30. godini, mnogo ga poštujem: Stanković održao prijateljstvo sa Murinjom Guliver/Cristiano Mazzi

Sampdorija ima jako tešku sezonu u Seriji A i kako stvari stoje, sva je prilika da će naredne biti član Serije B.

Ekipa ima svega 15 osvojenih bodova nakon 27 odigranih kola i nalazi se na 19. mestu, dok je 17. pozicija na dalekih devet bodova.

Međutim, šef stručnog štaba, Dejan Stanković ne namerava da napusti tim, uprkos vrlo nezahvalnoj situaciji:

"Spreman sam da ostanem uz Sampdoriju i u Seriji B. Jedino što u ovom trenutku niko ništa ne može da mi ponudi. Razlog je taj što razmišljamo drugačije, kako da spasemo klub. Zato je teško da u ovoj situaciji pričamo o nečemu kad ne znamo kako će se sezona okončati. Što se mene tiče, tu sam. Pritom, moramo svi da imamo jasnu ideju kakvu Samporiju želimo. S kim bih ostao? S kim bih nastavio projekat?", istakao je srpski stručnjak, pa dodao:

"Ako postoji šansa da se izbori opstanak, ne bih mrdao odavde. Lepo mi je u Đenovi. Ne zavisi ni od mene, ni od navijača. Da je samo do mene dileme ne bi bilo, ostao bih. Navijači me zaustavljaju na ulici, vrlo su ljubazni, zahvalni na posvećenosti, a ja im kažem: „Trebalo bih ja vama da zahvalim, jer samo vraćam deo energije koju mi pružate".

U narednom kolu Sampdorija gostuje Romi na "Olimpiku", gde će Stanković odmeriti snage sa svojim nekadašnjim trenerom, a sada prijateljem, Žozeom Murinjom:

"Mnogo ga poštujem. Došao je u Inter kad sam imao 30 godina, u trenutku kad mi se činilo da sam dao celog sebe fudbalu. A Žoze je uspeo da me unapredi za 20 do 30 odsto, izvuče iz mene ono što nisam ni znao da posedujem. Otad nismo izgubili kontakt. I dalje smo na vezi", rekao je Stanković, pa istakao da se često savetuju:

"Često ga pitam za savet, razmenjujemo mišljenja, reč je o čoveku neviđene inteligencije i neobičnih sposobnosti. Murinjo je u stanju da trenira sve: igrače, trenere, medije, navijače... Ne manipuliše njima, već ih trenira. Izuzetno je angažovan i poseduje veliku empatiju. Baš kao što je bio slučaj sa Sinišom Mihajlovićem. Takvim osobama ćete se ili prikloniti i poštovati ih ili ćete se od njih udaljiti. Čini mi se da pojedinci i dalje ne razumeju Murinjovu veličinu. Ili ne žele da ja prihvate".

Za kraj, govorio je nedavno preminulom Siniši Mihajloviću, svom velikom prijatelju i kumu:

"Sinišu je nemoguće zameniti. Autentična figura. Moj saputnik, prijatelj, referentna tačka u svakoj situaciji. Čak i kad bi bio tvrdoglav. Bio je direktan, pozitivan, a u situacijama kad bi pogrešio sposoban da se brzo oporavi. Nedostaje mi. Kad sam imao 19 godina i stigao u Italiju tako da nisam znao maltene ništa o životu on je bio tu za mene. Mihi dugujem što sam danas odlučan čovek", podvukao je srpski stručnjak.