Serija A

Promašili penal, primili gol u finišu: Tragičan poraz Sampdorije od Bolonje

komentari (0)

Izvor: Arena sport

18.02.2023 17:00
Promašili penal, primili gol u finišu: Tragičan poraz Sampdorije od Bolonje Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Fudbaleri Sampdorije poraženi su u Đenovi od Bolonje rezultatom 2:1, a bez bodova su ostali na više nego tragičan način, golom Rikarda Orsolinija u 90. minutu. Prošao je prvotimac gostiju po desnoj strani, i preciznim udarcem zakucao loptu u suprotan ugao.

Dvadeset minuta ranije domaćin je imao priliku da osvoji čitav plen i uveća šanse u borbi za opstanak. Kod rezultata 1:1 Alesandro Zanolo je bio u prodoru po desnoj strani, pokušao je da uz korner liniju centrira u kazneni prostor gostiju. Lopta je udarila u ruku štopera Bolonje Žoakima Sousu, dosuđen je drugi penal za domaćina za tri minuta.

 

 

 

Prvi jedanaesterac realizovao je Abdelhamid Sabiri za izjednačenje, isti igrač je preuzeo odgovornost i u narednoj situaciji. Trener Đenovljana Dejan Stanković kao da je imao loš predosećaj, okrenuo je leđa terenu, a Sabiri uhvatio zalet i šutirao po zemlji u donji levi ugao. Golman gostiju Lukaš Skorupski sjajno je reagovao i sprečio pogodak. Kazna za promašaj usledila je u samom finišu.

U 27. minutu posle kornera sa desne strane, na drugoj stativi loptu je prihvatio Musao Barou, asistirao je Robertu Sorijanu na 20 metara od gola, a vezista gostiju topovskim šutem smestio loptu u mrežu za vođstvo od 1:0. 

Krenuli su Đenovlajni odlučnije u nastavku, Gabijadini je iznudio penal u 68. minutu za rezultatsko poravnanje Sabirija, koji je ubrzo promašio drugi penal i postao tragičar utakmice.

Serija A, 23. kolo:

Petak

Sasuolo - Napoli 0:2 (0:2)
/Kvartaškelija 12, Osimen 32/

Subota

Sampdorija - Bolonja 1:2 (0:1)
/Sabiri 68p - Sorijano 27, Orsolini 90/
Monca - Milan 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Inter - Udineze 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Atalanta - Leće 12.30 (TV Arena 2 Premium)
Fiorentina - Empoli 15.00 (TV Arena sport 1)
Salernitana - Lacio 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Specija - Juventus 18.00 (TV Arena sport 1)
Roma - Verona 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Ponedeljak

Torino - Kremoneze 20.45 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore