Serija A

Ibra Milanov čovek odluke, a nije ni igrao u Torinu: Šveđanin preuzeo ulogu pomoćnog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2023 14:22
Ibra Milanov čovek odluke, a nije ni igrao u Torinu: Šveđanin preuzeo ulogu pomoćnog trenera Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Olivije Žiru jeste bio strelac jedinog pogotka za Milan u pobedi protiv Torina u prvoj utakmici 22. kola Serije A (1:0), ali čovek odluke u pobedničkom timu, ipak, je bio Zlatan Ibrahimović.

Ovo je tvrdnja sa kojom je saglasno nekoliko medija na Apeninima koji ističu da je iskusni napadač posle nekoliko meseci pauze ponovo bio na klupi aktuelnog šampiona i sa nje komandovao ekipom.

Šveđanin se ponašao kao pomoćni trener, ustajao je sa klupe, delio savet saigračima i bodrio ih tokom cele utakmice, ali umeo i da kritikuje.

Ibrahimovića je posebno razbnesneo promašaj Tea Ernandeza pri rezultatu 1:0, a neki taj njegov potez tumače ljutnjom zbog loše realizacije, a neki zbog toga što je tako propala prilika da mu trener Stefano Pjoli dopusti da odigra nekoliko minuta.

Prema najavama iz Italije napadač Milana bi na teren mogao da se vrati već u utorak kada italijanski tim igra meč osmine finala Lige šampiona protiv Totenhema na svom terenu.