Serija A

Simoneu Inzagiju ponovo vruća klupa: Kup meč sa Juventusom kroji mu sudbinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 10:53
Simoneu Inzagiju ponovo vruća klupa: Kup meč sa Juventusom kroji mu sudbinu Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Inter proživljava teške trenutke u Seriji A, a posle poraza od Fiorentine u 28. kolu, ponovo se opasno drma stolica trenera Simonea Inzagije, prenose italijanski mediji. "Viola" je nanela Interu 10. poraz u kalču ove sezone, Milan i Roma imaju šanse da ga ubrzo zbace ispod četvrte pozicije i zone Lige šampiona.

Inzagi je preživeo već jednu "smenu" jer je uspeo da odoli u Portu i uđe među osam u Ligi šampiona, a sada će mu status na klupi zavisiti prvo od ishoda dvomeča u polufinalu Kupa Italije protiv Juventusa. Ako ne odbrani trofej u kupu, rastanak mu je gotovo izvestan na kraju sezone, sem ako ne osvoji Ligu šampiona, što bi bilo prvorazredno iznenađenje.

"Osećam ogromno razočaranje, izgubili smo vezane mečeve kod kuće. Moramo da radimo više, svi, počev od mene. Fiorentina je pokazala veći kvalitet, momci su uradili sve što su mogli da pobede. Situacija trenutno nije dobra, moramo da pokažemo veću odlučnost, jer smo imali toliko šansi da postignemo gol, a nismo. Ne mogu da tražim više od momaka u smislu truda, ali moramo da koristimo šanse", istakao je Inzagi.

Inter u utorak igra prvi meč polufinala Kupa Italije protiv Juventusa, zatim gostuje Salernitani, pa Benfiki u četvrtfinalu Lige šampiona. Igraće bukvalno na svaka tri dana u aprilu i možda maju, a forma ekipe baš varira.