Serija A

Nismo favoriti za titulu, a nismo ni najbogatiji tim u Italiji: Simone Inzagi skida pritisak sa igrača Intera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 11:42
Nismo favoriti za titulu, a nismo ni najbogatiji tim u Italiji: Simone Inzagi skida pritisak sa igrača Intera Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Iako je njegov Inter na prvoj poziciji tabele Serije A nakon 12 odigranih kola i to sa dva boda više od drugoplasiranog Juventusa, trener milanskog tima, Simone Inzagi još ne razmišlja o titulu.

Šef stručnog štaba prošlosezonskog finaliste Lige šampiona smatra da je za tako neke prognoze još suviše rano, ali želi da rastereti igrače dodatnog pritiska.

"Ne voim da pričam o tome kako smo favoriti za titulu. Serija A je kvaltetno takmičenje, ima da se igra jpš mnogo mečeva do kraja i to što imamo dva boda više od najbližeg rivala ne znači ništa. Ipak, jedino što mogu da obećam našim navijačima je da ćemo se boriti najbolje što možemo kako bismo u domaćem šampionatu, nacionalnom kupu i Ligi šampiona ostvarivali što bolje rezulate", rekao je Ingazi.

Odlični trener je posebno apostrofirao uslove u kojima klub radi, ali naglasio da Inter u trenutnoj konstalaciji snaga nije ni približno najbogatiji klub u Seriji A.

"Ljudi veruju u nas zbog načina na koji igramo, ali treba biti iskren i reći da Inter nije najbogatiji tim u Italiji. Mi ne prodajemo igrače za ekstremno veliki iznos novca, čak i sada kad smo igrali finale Lige šampiona", rekao je Inzagi i dodao:

"S druge strane, imamo sjajnu podršku navijača, čelnici kluba su uvek tu za ekipu i igrače, tako da imamo sve uslove za rad. Trudićemo se i boriti koliko možemo i videćemo za šta će to biti dovoljno."