Serija A

Lazar Samardžić u Juventusu? Nije nemoguća misija, "stara dama" čika Udineze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 23:20
Lazar Samardžić, fudbaler Udinezea, potencijalno pojačanje Juventusa Guliver
Lazar Samardžić, fudbaler Udinezea, potencijalno pojačanje Juventusa

Lazar Samardžić već nekoliko prelaznih rokova u Italiji privlači pažnju najvećih tamošnjih klubova i(li) sigurno većih od njegovog Udinezea, a poslednja informacija sa Apenina kaže da Srbin figurira kao potencijalno pojačanje Juventusa.

Odlični vezista bio je na korak od Intera, ali se taj posao izjalovio, kao i maltene već završen transfer u Napoli, ali ovog puta ga neće ili, barem, ne pominju ni novi prvak države sa severa ni svrgnuti sa juga "čizme". Već "stara dama". 

"Udineze je stabilan i ne mora da rasprodaje igrače. Ipak, ukoliko bi se stvorili uslovi i ako igrač bude prihvatio, bila bi to je jedna od opcija koju bismo kao klub razmatrali", rekao je tim povodom Juventusov potpredsednik Stefano Kampoci.

 

 

Samardžić je rođen u Berlinu, može da igra kao centralni i ofanzivni vezni, kao i da pokriva poziciju levog klira, a karijera ga je preko Herte i Lajpciga dovela do Serije A i Udinezea. Čiji ga je doskorašnji trener Fabio Kanavaro smatrao najkvalitetnijim u sastavu iz Udina. 

Lazar je nastupao za mlađe selekcije Nemačke, ali je na kraju prihvatio poziv Fudbalskog saveza Srbije i priključio se "orlovima", za koje je odigrao osam mečeva do sada.