Serija A

Težak udarac na kraju bajke Atalante: Skalvini pokidao ligement kolena i ne igra za Italiju na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 07:39
Đorđo Skalvini slavi gol protiv Fiorentine Tanjug/Spada/LaPresse via AP)
Đorđo Skalvini slavi gol protiv Fiorentine

Sezona iz bajke za Atalantu i Đorđa Skalvinija završila se košmarno: mladi 20-godišnji štoper ekipe iz Bergama gotovo izvesno je pokidao ligament kolena desetak minuta pre kraja duela sa Fiorentinom (2:3) i neće igrati za Italiju na UEFA EURO 2024. godine.

Poslednji duel Serije A bio je potpuno rezultatski nebitan, ali trener Đan Pjero Gasperini nije štedeo reprezentativce. Skalvini je postigao i drugi gol, ali preopterećenost (čak 44 utakmice) je odnela danak pred kraj susreta.

Lekari su gotovo sigurni da je stradao prednji ukršteni ligament kolena, ali čekaju se danas specijalistički pregledi kako bi se postavila tačna dijagnoza. Ako se ispostavi da je stradao ligament, sledi oprecija i pauza od šest do devet meseci.

Selektor Italije Lućano Spaleti izuzetno ceni Skalvinija koji je od januara 2022. godine odigrao čak osam mečeva za "azure", potvrdio potencijal koji je iskazivao iz mlađih selekcija. 

Italija od štopera sa trenutnog spiska ima Alesandra Bastonija i Matea Darmijana iz Intera, Alesandra Bonđorna iz Torina, Đanluku Manćinija iz Rome i Rikarda Kalafiorija iz Bolonje.