Serija A

Atalanta nemilosrda: "Boginja" oduzela Italiji šesto mesto u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2024 20:08
Fudbaleri Atalante obezbedili su četvrtu pozicijiu u Italiji. Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Fudbaleri Atalante obezbedili su četvrtu pozicijiu u Italiji.

Fudbaleri Atalante ubedljivo su savladali Torino na domaćem terenu u meču poslednjeg kola Serije A na domaćem terenu rezultatom 3:0 i tako na pobedničkom koloseku završili najuspešniju sezonu u istoriji kluba. 

U redovima "boginje" su se redom u strelce upisivali Đanluka Skamaka (26'), Ademola Lukman (43') i Mario Pašalić (71' P). 

Tim pod komandom Đan Piera Gasperinija je još jednom ove sezone pokazao od kakvog kova je napravljen. Iako igraju dominantan i lepršav fudbal, malo ko je očekivao da bi mogli savladati mašinu kakva je Bajer Leverkuzen Ćabija Alonsa u finalu Lige Evrope. Ipak, to je upravo ono što se desilo. 

Danas su još jednom spakovali tri gola u mrežu rivala i učvrstili sebe kao četvrtu ekipu Serije A. Niz golova je otvorio Skamaka sjajnim udarcem iz okreta sa ivice kaznenog prostora.

Inicijativa domaćih nije prestajala, tako da je samo 17 minuta kasnije trostruki strelac u finalu drugog po snazi evropskog takmičenja, Lukman, duplirao prednost tako što je naleteo na odbranjen šut Pašalića. 

U drugom poluvremenu je upravo hrvatski reprezentativac uspeo da se upiše u strelce sa bele tačke i tako postavi konačan rezultat na meču. 

Atalanta će u prvenstvu držati četvrtu poziciju sa 69 bodova, a čak može i da preskoči i Juventus, i završi kao treća na tabeli, ukoliko u poslednjoj odloženoj utakmici protiv Fjorentine (2. jun) upiše pobedu.Takođe, ovaj plasman znači da Roma neće kao šestoplasirana moći da se plasira u Ligu šampiona. 

"Bikovi" će navijati za Fiorentinu u finalu Lige konferencije protiv Olimpijakosa, s obzirom da bi im trijumf "viole" omogućio izlaz u pomenuto takmičenje sa devetog mesta. 

Napoli, sa druge strane, postaje najveći tragičar, jer su odigrali nerešeno , 0:0 sa Lećeom, čime nisu uspeli da prestignu Torino. Timu sa stadiona "Dijego Armando Maradona" ostaja fokus na domaćim takmičenjima naredne sezone. 

Serija A, 38. kolo

Četvrtak

Kaljari - Fiorentina 2:3 (0:1)
/Deiola 64, Mutandva 85 - Bonaventura 39, Gonzales 89, Melo 90+12p/

Petak

Đenova - Bolonja 2:0 (1:0)
/Malinovski 13, Vitinja 59/

Subota

Juventus - Monca 2:0 (2:0)
/Kjeza 26, Sandro 28/

Milan - Salernitana 3:3 (2:0)
/Leao 22, Žiru 27, Kalabrija 77 - Simi 64, 85, Sambija 87/

Nedelja

Atalanta - Torino 3:0 (2:0)
/Skamaka 26, Lukman 43, Pašalić 71/

Napoli - Leće 0:0

Empoli - Roma 20.45 (AP2)
Frozinone - Udineze 20.45 (AS7)
Lacio - Sasuolo 20.45 (AS2)
Verona - Inter 20.45 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore