Serija A

Nije Atalanta kriva što nismo u Ligi šampiona, nego mi sami: Trener Rome preuzima odgovornost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 12:16
Danijele de Rosi u razgovoru sa igračima Rome Tanjug/AP Phitio/Spada/LaPresse
Danijele de Rosi u razgovoru sa igračima Rome

Čitav fudbalski svet je mislio da će fudbaleri Torina trijumfovati nad fizički i emotivno ispražnjenom Atalantom nakon istorijskog uspeha i osvajanja Lige Evrope i na taj način prvi put u istoriji obezbediti Italiji šest predstavnika u Ligi šampiona.

Međutim, to se nije dogodilo!

Tim iz Bergama je ostvario pobedu i sezonu će sigurno, bez obzira na odloženi meč protiv Fiorentine završiti na četvrtom mestu ispred Bolonje, a Roma je ostala bez plasmana u elitno evropsko takmičenje.

"Nije Atalanta kriva zbog toga što se nismo plasirali u Ligu šampiona, nego mi sami. Moji igrači su na tom poslednjem susretu protiv Empolija došli sa baterijam na izmaku i zasluženo smo izgubili, dok je tim iz Bergama pokazao kako se igra. To trebe da bude model svima nama", rekao je trener Rome, Danijele de Rosi.

Šef stručnog štaba Rimljana je rekao da očekuje da će njegov tim naučiti lekciju iz ove sezone i da će u narednoj takmičarskoj godini bti daleko bolji i konkurentniji za titulu.

"Kao fudbaler sam sa Romom ostvario mnogo uspeha, a sada to želim da učiim i kao trener. Znam da to neće niti lako, ali presrećan sam što imam priliku da radim ono što volim u klubu koji volim i daću sve od sebe da se to ostvari. Potrebno je samo da napravimo pravu strategiju i suguran sam da ćemo osvajati trofeje", rekao je De Rosi.