Serija A

Novo priznanje za Gasperinija: Šef stručnog štaba Atalante proglašen za trenera meseca u Seriji A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 09:12
Đan Pjer Gasperini Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Đan Pjer Gasperini

Slavlje zbog osvojene titule u Ligi Evrope u redovima Atalante još se nije ni stišalo, a klub iz Bergama je dobio još jedno veliko priznanje.

Zapravo, ono je stiglo na adresu šefa stručnog štaba, Đan Pjera Gasperinija koji je proglašen za trenera meseca u italijanskoj Seriji A.

Atalanta je u maju odigrala tri meča u najjačem rangu italijanskog fudbala i sva tri je uspela da reši u svoju korist uz šest datih golova i samo dva primljena.

 

 

Gasperinijev tim je najpre slavio protiv Salernitane 2:1, pa je istim rezultatom bio bolji od Rome i na kraju je dva gola postigao i u duelu protiv Lećea na kojem je uspeo da sačuva svoju mrežu.

Iskusni stručnjak je tim iz Bergama predvodio i u finalu nacionalnog Kupa, ali je njegova ekipa u tom duelu poražena od Juventusa, a jedini strelac na meču bio je srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

Atalanta trenutno zauzima petu poziciju na tabeli Serije A sa 66 osvojenih bodova i u preostala dva susreta protiv Torina i Fiorentine na svom terenu će pokušati da napravi napredak, mada je već obezbedila plasman u Ligu šampiona naredne godine.