Serija A

Milan trlja ruke, Žiru i Manjan potpisuju nove ugovore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 11:12
Milan trlja ruke, Žiru i Manjan potpisuju nove ugovore Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Dugo je pregovarao Milan i sa Olivijem Žiruom i sa Majkom Menjanom oko produženja saradnje i prema informacijama iz Italije uspeo je sa obojicom da pronađe zajednički jezik.

Olivije Žiru (36) i dalje igra kao mladić i trener Stefano Pioli nije želeo da ga izgubi. Pregovori oko produžetka saradnje na još godinu dana započeli su odmah posle Mundijala u Kataru gde je vremešni Francuz dokazao da mu godine ne mogu ništa. Kako prenosi "Skaj sport", kočano je definisan novi ugovor za narednu sezonu sa platom od 3,8 miliona evra neto i bonusi, pa se paraf očekuje početkom aprila.

 

 

Golman Majk Manjan (27) se oporavio od povrede zbog koje nije igrao od sredine septembra do pred kraj februara i sa njim na golu defanziva Milana je mnogo sigurnija. Francuz ima ugovor do juna 2026. godine, međutim, u klubu smatraju da im je za dugoročniju sigurnost potrebno da sa njim odnove saradnju bar do juna 2028. godine. Nova prva "jedinica" Francuske i dete PSŽ uživa na "San Siru" i kako prenosi "Korijere delo sport" uskoro će dve strane sesti da definišu sve uslove i stave paraf.

Milan u nedelju u okviru 28. kola gostuje lideru Napoliju (20.45, TV Arena Premium 1).