Serija A

Lacio ubedljivo savladao Salernitanu u premijernom meču 32. kola Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 22:37
Matijas Vecino, strelac drugog gola za domaći tim Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Matijas Vecino, strelac drugog gola za domaći tim

Od smene Mauricija Sarija i dolaska Igora Tudora na klupu Lacija, ekipa iz Rima je upisala trijumf protiv Juventusa i dva poraza.

Jedan je stigao protiv "stare dame" u Kupu Italije, a drugi protiv gradskog rivala Rome u prvenstvu.

Nisu Rimljani mogli da traže bolju priliku da osvoje maksimalan broj bodova i vrate se na pobednički put nego što je to slučaj bio večeras pred domaćim navijačima protiv poslednjeplasiranog tima Serije A. Na kraju Lacio - Salernita  4:1.

I krenuli su "furiozno" izabranci Igora Tudora, a već u 7. minutu golom Andersona, domaći tim je poveo. 

Nije se dugo čekalo na drugi gol. Posle dobro izvedenog kornera u 14. minutu, lopta je došal do Vecine, ali je na putu do njega pogodila jednog igrača Salernitane.

U kompletnoj gužvi gde su igrači domaćeg tima tražili penal, najbolje je celu situaciju iskoristio upravo Vecino. Šutirao je iz okreta sa desetak metara i poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije poslednjeplasirani tim Serije A, uzvratio je udarac. Mađore je uputio centaršut sa leve strane, najbolji u skoku između dvojice igrača Lacija bio je Čauna i glavom je sa nekoliko metara smestio loptu u mrežu. 

Brzo se igralo na "Olimpiku", a već u 36. minutu na semaforu je pisalo 3:1. Posle odličnog dodavanja Kasteljanosa, odlično se snašao Andersen i pored nekoliko igrača Salernitana rutinski smestio loptu u mrežu.  

Natavak utakmice ništa nije promenio. Lacio je i dalje napadao, stvarao šanse, dok je Salernitana nešto više pokušvala da uradi iz kontre. U 64. minutu, malo je nedostajalo da se domaći raduju i četvrtom golu. Luis Alberto je primio tačan pas, i u situaciji jedan na jedan sa golmanom gostiju odlučio da šutira uz desnu stativu. Čuvar mreže Salernitane Kostil se bacio i odbranio njegov šut. 

Do kraja utakmice Lacio je sve držao u svojim rukama, Isaksen je smo potvrdio pobedu u 88 minutu  za konačnih 4:1.  Sa nova tri boda izabranici Igora Tudora približili su se na samo bod šestoplasiranoj Atalanti, ali i imaju meč više.  

 

Serija A, 32. kolo

petak

Lacio - Salernitana 4:1 (3:1)
/Anderson 7, 36, Vecino 14, Isaksen 88 - Čauna 16/  

subota

Leće - Empoli 15.00 (AS1)
Torino - Juventu 18.00 (AP2)
Bolonja - Monca 20.45 (AP2)

nedelja

Napolji - Frozinone 12.30 (AP1)
Sasuolo - Milan 15.00 (AP2)
Udineze - Roma 18.00 (AS2)
Inter - Kaljari 20.45 (AP2)

ponedeljak 

Fiorentina - Đenova 18.30
Atalanta - Verona 20.45

Standings provided by Sofascore