Serija A

Pol Pogba najavio žalbu: Nepravedna presuda, sve mi je oduzeto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 16:23
Francuski fudbaler Pol Pogba Guliver/MAO Panoramic
Francuski fudbaler Pol Pogba

Ranije u toku dana Pol Pogba suspendovan je na četiri godine zbog dopinga, a prema poslednjim informacijama, francuski fudbaler žaliće se na odluku Italijanskog antidoping tribunala (NADO) - Sudu za sportsku arbitražu.

Podsetimo, bivši fudbaler Juventusa bio je pozitivan na nedozvoljene supstance krajem avgusta prošle godine nakon prvenstvene utakmice sa Udinezeom.

"Obavešten sam o odluci danas od Tribunala za antidoping, uveren sam da je presuda nepravedna. Tužan sam, šokiran i slomljeno mi je srce jer sve što sam gradio tokom profesionalne karijere mi je oduzeto. Kada budem slobodan zakonski da pričam, prava priča biće objavljena, ali nikada nisam uzimao suplemente s namerom da bih kršio antidoping pravila", napisao je Pogba na društvenim medijima i dodao:

 

 

"Kao profesionalni sportista nikada nisam učinio ništa da poboljšam svoje izdanje koristeći supstance, nikada nisam iskazao nepoštovanje ili kritikovao sportiste i navijače timova za koje sam igrao ili one koji su bili protiv. Kao rezultat današnje odluke, žaliću se Sudu za sportsku arbitražu", rekao je Francuz.

Tokom igračke karijere Pogba je nosio dresove Mančester junajteda i Juventusa, dok je za nacionalni tim Francuske upisao 91 nastup i postigao 11 golova.