Serija A

Pogba pred četvorogodišnjim izbacivanjem iz fudbala: Tužilaštvo tražilo najstrožu kaznu za Francuza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 15:12
Pol Pogba, fudbaler Juventusa, između igrača Malmea Guliver/AP Photo/Massimo Pinca
Pol Pogba, fudbaler Juventusa, između igrača Malmea

Istražni postupak protiv Pola Pogbe je završen, a ako sudije usvoje predlog italijanskog Tužilaštva, fudbaler Juventusa mogao bi da dobije četvorogodišnju zabranu bavljenja sportom, što je maksimalna kazna u slučajevima kada dve strane ne uspeju da dođu do sporazuma o priznavanju krivice. 

Sve to zbog toga što je krajem avgusta, posle meča svog tima sa Udinezeom, pao na uobičajenom doping testu. Konkretno,  nađeni su mu tragovi DHEA u uzorkovanom urinu, a kako korišćenje te supstance nije dozovoljeno u Seriji A momentalno je suspendovan i od tada niti trenira niti igra sa crno-belima iz Torina. 

 

 

Takođe, dopingovanje ga je već koštalo drastičnog umanjenja prihoda, pa tako od "Stare dame" umesto ugvovorenih osam miliona evra godišnje (neto) dobija svega 42.000. U slučaju drastične kazne, stvari će se toliko pogoršati po 30-godišnjeg Francuza da će biti suočen sa prevremenim raskidom ugovora sa najtrofejnijim italijanskim klubom, a vrlo moguće i krajem karijere, jer bi pauza bila predugačka.

Ako se desi takav scenario to bio neslavan silazak sa fudbalske scene svojevremeno jednog od najboljih igrača sredine terena na svetu, sa dugim stažom u veznom redu Mančester junajteda, sadašnjeg kluba i reprezenhtacije Francuske. Takođe, ne tako davno najskupljim fudbalerom na planeti, čiji je ukupni transfer iz Juvea u redove pomenutog engleskog velikana koštao čak 105.000.000 evra. 

 

 

l