Serija A

Dušan Vlahović bez konkurencije u januarskom ciklusu Serije A: Fudbaler Juventusa dobio zasluženu nagradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.02.2024 19:04
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa, u duelu s čuvarem iz Intera Guliver/(AP Photo/Antonio Calanni
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa, u duelu s čuvarem iz Intera

Ako je postojala i mrva dileme u vezi imena dobitnika priznanja za NAJ fudbalera Serije A prošlog meseca onda je i ona otklonjena, jer je Dušan Vlahović iz Juventusa zasluženo odneo taj epitet. 

Kako i ne bi kada je briljirao u prvom od 12 meseci, toliko da je postigao čak šest golova i namestio jedan pogodan na četiri meča prvenstva Italije u tom periodu, što se odrazilo i na rezultate "stare dame".

 

 

"Dušan Vlahović je u mesecu januaru bio jednostavno savršen. Dao je gol na svakom od četiri meča u meseci, napadač ‘bjankonera’ je dao šest golova ukupno, pokazao je svoj repertoar snage, vazdušne igre i osećaja za gol. Vlahović je sebe potvrdio kao kompletnog napadača, sposobnog da postiže golove na sve moguće načine i pomaže Juventusovoj trci za vrh tabele", podsetio je i objasnio je Luiđi De Siervo, izvršni direktor Serije A.

Centarfor najtrofejnijeg italijanskog kluba zatresao je mrežu i pomogao saigraču da to učini protiv Salernitane, po dva puta je pogađao mrežu na utakmicama sa Sasuolom i Lećeom, a jednom je bio strelac i protiv Empolija.

U međuvremenu se brže od očekivanog oporavio od povrede iz derbija sa Interom, pa ga mediji sa Apenina najavljuju u protokolu meča sa Udinezeom, dolazećeg poendeljka u Torinu.