Serija A

Juventus se vraća proverenim stvarima: Toni Kros besplatno stiže u Torino?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

08.02.2024 12:52
Fudbaler Real Madrida, Toni Kros Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Fudbaler Real Madrida, Toni Kros

Juventus je u prošlosti imao naviku da igrače svetske klase dovodi bez obeštećenja u Torino. "Stara dama" je u prethodnim sezonama prestala sa tom praksom, ali bi na leto ponovo da dovede proverenog igrača besplatno. U pitanju je Toni Kros kom ističe ugovor sa Real Madridom.

Nemac je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa "kraljevskim klubom" i španski klub još uvek nije doneo odluku da li želi da produži ugovor sa veznim igračem koji je stigaon u Madrid u julu 2014. goidne.

 

 

Torinski klub nema prostora da previše troši u prelaznom roku dok ne reši finansijske probleme, a već rade na potpisu krilnog napadača Lacija, Felipe Andersona. U planu je i dolazak igrača Atalante, Teuna Kopmajnersa koji sigurno neće biti jeftin.

Italijanski mediji prenose kako postoji kontakt između Juventusa i agenta Tonija Krosa. Ideja je da nemački fudbaler dođe bez obeštećenja u julu u slučaju da ne produži ugovor sa Real Madridom. Ipak, pregovori nisu u toku jer su "bjankoneri" svesni da je prioritet produžetak saradnje sa aktuelnim klubom.

Ove sezone Kros je upisao ukupno 30 nastupa za Madriđane, postigao je jedan pogodak i dodao sedam asistencija. Iako ima 34 godine, Nemac bi bio odličan dodatak ekipi Masimilijana Alegrija koja će naredne sezone ponovo igrati na tri fronta jer ih čeka povratak u evropska takmičenja odnosno Ligu šampiona.