Serija A

Nema produžetka ugovora, nema Lige šampiona za Zjelinskog: Napolijevo odricanje od najboljeg, ali "neposlušnog" igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 11:50
začuđeni pogled Napolijevog fudbalera Pjotra Zjelinskog Guliver/Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images
začuđeni pogled Napolijevog fudbalera Pjotra Zjelinskog

Pjotr Zelinski ostao je dosledan u odluci da odbije produžavanje ugovora sa Napolijem i to će ga, po svoj prilici, koštati nastupa u mečevima osmine finala Lige šampiona, sa Barselonom sledećeg meseca.

Tako, barem, tvrdi dobro obavešteni italijanski novinar Fabricio Romano, dok se klub iz Napulja i sam igrač još nisu zvanično oglasili, odnosno potvrdili ili demantovali pomenute navode.

Zjelinskom svakako ističe ugovor na leto, tako da ova informacija zvuči "logično", jer čak i klubovi iz Liga petice umeju da posegnu za takvom kaznenom politikom kada igrači neće da im obnavljanjem saradnje daju prostor za makar malu zaradu od obeštećenja. 

Poznato je i da Zjelinski pregovara sa Interom o transferu 1. jula, što se takođe uklapa u mozaik priču o odstranjivanju Pjotra iz prvog tima za pomenute susrete sa Špancima, iako bi Napoliju svakako značilo da ima najboljeg pojedinca na terenu. 

 

 

Njegov izostanak biće veliki udarac za tim Valtera Macarija, 21. februara na "Maradoni" i 12. marta ide na "Monžuiku", u sezoni kada Napolitanci ne liče na sebe od prošle sezone, toliko da su kao devetoplasirani član Serije A daleko, trenutno, daleko od ponovnog izlaska u Evropu.