Serija A

Vlahović nastavio da "teroriše" golmane, ali ovog puta samo za remi Juventusa: Empoli naplatio igrača više

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 20:00
Dušan Vlahović proslavlja gol za Juventus Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Dušan Vlahović proslavlja gol za Juventus

Lud meč je odigrao Juventus u 22. kolu Serije A, prošao teške i radosne trenutke, ali nije ispunio cilj jer je sa igračem manje tokom većeg dela duela sa Empolijem uspeo samo da otkine samo pola bodovnog plena - 1:1 (0:0). Na najveću žalost njegovog strelca Dušana Vlahovića. 

Već u 14. minutu "stara dama" ostala je bez jednog čoveka u polju, jer Arkadijuš Milik pre vremena poslat na "hlađenje". Njegova faul glavni sudija Livio Marineli sankcionisao je žutim kartonom, ali je na intervenciju kolega iz VAR sobe izvadio crveni i poslao Poljaka u svlačionicu. 

To je domaćina nateralo na prestrojavanje i nešto oprezniju igru, odnosno dalo krila gostima, koji su do kraja prvog poluvremena napravili više izglednijih šansi za gol. Međutim, niko se nije našao da "poentira". Ni na jednoj strani.

A, onda se pojavio dušan Vlahović! A, ko bi drugi... Budno je ispratio kretanje lopte u šesnaestercu da bi je sačekao u idealnom trenutku i bez oklevanja raspalio levicom u nezaštićeni deo mreže u 50. minutu.

Za svoj šesti gol u poslednja meča, jer je jedan dao Salernitani, a sa (po) dva pogotka u mečevima sa Lećeom i Sasuolom pokazao vrhunsku klasu i potvrdio strašan uspon forme. U inat svima koji su mu osporavali kvalitet u kriznim trenucima. 

 

 

Još da je ostao taj rezultat to bi mu bio najlepši poklon za sutrašnji rođendan, ovako je vidno ljut i razočaran napustio teren, smstrajući da je najtrofejniji klub sa Apenina morao i mogao više od uzimanja boda. Bez obzira na okolnosti.

Empoli je brinuo svoju brigu i tako brojniji i motivisan (sa)čekao šansu za, njima, kao kuću veliki remi. Dugo su gosti kružili oko kaznenog prostora rivala, da bi Tomaso Baldanzi, na dodavanje Sebastijana Luperta, niskim šutem izvan 16 metara pogodio desni donji ugao (70). 

 

 

Serija A, 22. kolo

petak 

Kaljari - Torino 1:2 (0:2)
/Viola 77 - Zapata 23, Rići 45+3/

subota

Atalanta - Udineze 2:0 (2:0)
/Mirančuk 33, Skamaka 45+1/

Juventus - Empoli 1:1 (0:0)
/Vlahović 50 - Baldanzi 70/

Milan - Bolonja 20.45 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Đenova - Leće 12.30 (TV Arena 2 Premium)
Verona - Frozinone 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Monca - Sasuolo 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Lacio Napoli 18.00 (TV Arena 2 Premium) 
Fiorentina - Inter 20.45 (TV Arena 3 Premium)

ponedeljak

Salernitana - Roma 20.45

 

Standings provided by Sofascore