Serija A

Vanja i Sergej od leta možda ponovo zajedno i u Saudijskoj Arabiji: Golman Torina na meti nekoli klubova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 15:38
Odbrana Vanje Milinkovića Savića ne meču sa Đenovom Tanjug/Tano Pecorar /LaPresse via AP
Odbrana Vanje Milinkovića Savića ne meču sa Đenovom

Braća Vanja i Sergej Milinković Savić mogli bi posle Italije karijeru zajedno da grade u Saudijskoj Arabiji. Ovo tvrdi "Tutosport", ističući zainteresovanost kluba iz Saudisjek Arabije za golmana Torina i selekcije Srbije. Oni nisu naveli ime kluba, već su naveli množinu (klubovi), ali se zna da Al Nasr, klub za koji igra Kristijano Ronaldo planira da kupi novog golmana na kraju sezone, s obzirom na to da je prvi čuvar mreže Navaf Al Akidi, dok je Davide Ospina na klupi a uz to i vuče hroničnu povredu.

Italijanski list navodi da Torino nije spreman da se sada oprosti od stuba ekipe, ali da bi na leto rado razmislio o ponudi od 20-25 miliona evra, mada je sa Vanjom Milinkovićem Savićem produžio ugovor do juna 2026. godine. Mateja Kežman, zastupnik braće Milinković-Savić, već ima ponude iz Saudijske Arabije, dodaje "Tutosport", a procene su da bi prvi golman "orlova" mogao imati ne manju platu od 10 miliona evra.

 

 

Transferom u PRO ligu Saudijske Arabije ne bi promenile status Vanje u selekciji Srbije, s obzirom na to da Draganu Stojkoviću nimalo ne smeta što su Sergej i Aleksandar Mitrović pojačali Al Hilal.

Sergej Milinković Savić je pre tri dana posetio bivše saigrače iz Lacija u Rijadu. Iskoristio je meč polufinala Superkupa Italije da vidi prijatelje, a njegova izjava da bi "voleo da se vrati u Lacio", iskorišćena je medijski na senzacionalistički način kao da srpski "Narednik" želi da se vrati u Rim. Međutim, Sergej je za italijanski TMV rekao:

"Žao mi je zbog poraza Lacija, voleo sam da ih vidim u finalu i da ih ponovo posetim. Da li mi nedostaje Lacio? Naravno da mi nedostaje, bio sam tamo osam godina. Video sam neke od saigrača".

 

 

Kurtuazna izjava u svakom smislu, kakva se i očekuje od takmovg sportiste kao što je Sergej. Ipak, u Al Hilalu ima dewet puta jači ugovor nego u Laciju, a igra sjajno ove sezone i uz Aleksandra Mitrovića je lider tima iako je za prvu zvezdu doveden Nejmar, koji je nažalost povređen i neće ga biti na terenu do septembra.