Vesti iz fudbala

Mitrović nije na prodaju: Al Hilal odbio ponude iz Premijer lige i Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 16:50
Mitrović nije na prodaju: Al Hilal odbio ponude iz Premijer lige i Serije A Twitter/Al Hilal

Pokucali su na vrata Al Hilala neki klubovi Premijer lige i Serije A sa željom da kupe Aleksandra Mitrovića, ali su svi dobili siti odgovor - nije na prodaju. Nije bilo potrebe da se piše o imenima klubova, mada bi se moglo nagađati kome je sve potreban klasni napadač tipa "Mitro on fajr".

A, i kako bi bio na prodaju "Mitrogol" koji u timu lidera PRO lige Saudijske Arabije rešeta mreže rivala i jedan je od najzalužnijih za ubedljivu prednost od sedam bodova nad Al Nasrom koju ovaj tim ima, u težnji da se domogne titule prvaka.

Na 17 mečeva PRO lige postigao je srpski napadač isto toliko golova uz četiri asistencije, u šest duela Azijske Lige šampiona pet puta je zatresao mrežu uz asistenciju, tri je dodao u Kraljevskom Kupu. Ukupno 25 golova na 27 mečeva i pet asistencija.

 

 

Al Hilal se najbolje pojačao za ovu sezonu, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić (devet golova i 5 asistencija na 22 meča), kao i Malkom (9 golona na 22 meča) su uveliko odmenili povređenog Nejmara. Trener Žorž Žezus napravio je i tim i igru, pa i ne čudi serija od 20 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Al Hilal će posle prijateljskog meča sa Interom iz Majamija (29. januar) i Barselononim veteranima predvođenim Lionelom Mesijem, nastaviti juriš ka tituli Azijske lige šampiona jer se u četvtfinalu sastaje sa Sepahanom (12. i 19. februar). Čini se da im titula prvaka Saudijske Arabije neće izmaći, pogotovo što Mitrović i SMS igraju na visokom nivou.