Serija A

Dibala i Lukaku vodili "vučicu" do preokreta: Roma zakazala "Derbi Dela Kapitale" u četvrtfinalu kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 22:55
Fudbaler Rome, Romelu Lukaku Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Fudbaler Rome, Romelu Lukaku

Fudbaleri Rome su nakon preokreta savladali Kremoneze 2:1 (0:1) u osmini finala Kupa Italije i tako zakazali gradski derbi sa Laciom u četvrtfinalu.

"Vučica" je ređala šanse kao traci od samog starta utakmice. Najbolje prilike su imali Lorenco Pelegrini i Andrea Beloti, ali su gosti ipak stigli prvi do vođstva preko Frenka Tasađua i tako na pauzu za poluvreme otišli sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme je proteklo u dominaciji Rome. Klub iz prestonice Italije se trudio na sve načine da stigne makar do izjednačenja protiv drugoligaša. Ubedljivo najbliži tome bili su Romelu Lukaku i Stefan El Šaravi, ali je golmman Kremonezea Andres Jungdal bio odličan i čuvao prednost svoje ekipe. To mu je polazilo za rukom sve do  77. minuta kada je Lukaku postigao pogodak za izjednačenje.

 

 

Na kraju, tim Žozea Murinja je stigao do preokreta zahvaljujući Paulo Dibali. Argentinac je ušao u igru u 46. minutu i preuzeo odgovornost da izvede jedanaesterac u 85. Jungdal je pogodio stranu ali je Dibalin udarac bio isuviše precizan i snažan da bi se odbranio.

Roma je pobedom obezbedila prolaz u četvrtfinale i tako zakazala novi "Derbi Dela Kapitale", odnosno utakmicu sa gradskim rivalom Laciom.