Vesti iz fudbala

Kup Italije na Arena sport: Milan i Lacio čekaju rivale u četvrtfinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 15:30
trofej Kupa Italije Guliver
trofej Kupa Italije

Privodi se kraju popuna lista učesnika četvrtfinala Kupa Italije 2023/2024, a večeras će Atalanta i Sasuolo (18.00, TV Arena 2 Premium) probati da se pridruže već kvalifikovanom Milanu, dok će Roma i Kremoneze (21.00, TV Arena Premium) pokušati i da odu u duel sa Lacijom.  

Zajednička statistika prvog para kaže da je ekipa iz Bergama, barem na papiru, bliža cilju, obzirom na to da je slavila 13 puta u međusobnim okršajima, dok su njegovom rivalu pripale svega dve utakmice, uz pet nerešenih ishoda. 

 

 

Velika je razlika i u njihovom trenutnom prolaznom vremenu i položaju u Seriji A, pošto Atalanta sa šestog mesta juri izlazak u Evropu sledećeg leta, za razliku od gostiju koji "vise" malo iznad zone ispadanja (16).

Romi se daju još veće šanse, jer pripada najvišem rangu takmičenja, dok Kremoneze dolazi iz Serije B i ne kotira se baš najbolje u borbi za selidbu u klupsku fudbalsku elitu sa Apenina (peti na tabeli). 

 

 

Zanimljivo, ipak, zvuči podatak da je u vreme slavnijih dana, pomenuti niželigaš dva puta tukao slavni klub iz Rima, a ovaj dobio jedan manje međusobni okršaj na travnatim terenima.

Sutra će krug zatvoriti Juventus, od kog se očekuje da prođe Salernitanu (20.45, TV Arena 2 Premium) i pridruži se Frosinoneu, dok su se Bolonja i Fiorentina još ranije "uparili" u sledećoj fazi nacionalnog Kupa.