Serija A

(VIDEO) Kenan Jildiz je budućnost, a Dušan Vlahović klasa: Srbin golom doneo pobedu Juventusu u Frozinoneu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 14:28
Radost Dušana Vlahovića Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Radost Dušana Vlahovića

Sigurno je da je Kenan Jildiz budučnost Juventusa, ali sadašnjost je Dušan Vlahović. Srpski as je ušao sa klupe umesto 18.godišnjeg Turčina, strelca na debiju i sjajnim pogotkom u 81. minutu doneo je Juventusu pobedu u Forziononeu 2:1 (1:0)

Kladio se trener Juventusa Masimilijano Alegri na 18-godišnjeg napadača Kenana Jildiza, ukazao mu je šansu u Frozinoneu pre Dušana Vlahovića i - pogodio. Posle samo 12 minuta, u debitantskom meču kao starter, mladi Turčin, koji je debitovao i za A selekciju svoje domovine, je dobio loptu od Filipa Kostića na 16 metara, prošao izmešu dvojice igrača i sa desetak metara doneo vođstvo "Staroj dami". Postao je najmlaži strealc Juventusa u Seriji A.

 

 

Bolji debi momak rođen u Regensburgu (Nemačka), a fudbalski stasavaio u Bajernu, nije mogao da ima. Mogao je nešto kasnije još jednom da pogodi mrežu, ali dve dobre prilike da uveća vođstvo svog tima propustio je i agilni Filip Kostić. Prvo je je njegov dobar udarac izblokirao jedan od defanzivaca na gol liniji, da bi zatim slabije iskontrolisao loptu na desetak metara od gola, pa su defanzivci domaćina uspeli da otklone opasnost.

Frozinone je od sredine prvog dela uspostavio ravnotežu u igri, ali nije uspeo ono što uim je pošlo za rukom u 52. minutu. Rezervista Haime Baez je primio dobar pas, a zatim ispod Šćešnog poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Odmah je reagovao Alegri, poslao je Dušana Vlahovića na teren umesto Jildiza, a Iling je zamenio Filipa Kostića. I tu je Alegri pogodio jer je sprski golgeter prekinuo jednomesečni post. Imao je srpski as veliku šansu u 62. minutu ali je pogodio sa osam metara golmana Turatija u nogu, ali iz mnogo teže pozicije je postigao sjajan pobednosni pogodak. Mekeni, koji je nekoliko minuta pre pogodio prečku, centrirao je sa desne strane, a Vlahović sa visine penala udarcem glavom loptu poslao u sam gornji ugao. Golčina broj šest ove sezone u Seriji A, za novi trijumf i pečaitrano drugo mesto.

Frozinone je skupo prodao kožu, imali su i oni nekoliko prilika da izbegnu poraz, ali "Dušan Silni" je proradio u pravi čas za Juve, pogodio je mrežu i u 89. minutu, ali je pogodak bio poništen zbog ofsajda.

Serija A, 17. kolo

petak 

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)
/Genduzi 9, Zakanji 67/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)
/Pinamonti 28 - Gudmundson 64pen, Ekuban 87/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)
/Fazio 42, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

subota

Frozinone - Juventus 1:2 (0:1)
/Baez 52 - Jildiz 12, Vlahović 81/

Bolonja - Atalanta 15.00 (TV Arena sport 2)

Torino - Udineze 15.00 (TV Arena sport 3)

Verona - Kaljari 15.00 (TV Arena sport 1)

Inter - Leće 18.00 (TV Arena 3 Premium)

Roma - Napoli 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore