Serija A

Tijago Mota postaje novi trener Juventusa: Čeka se samo oficijalna potvrda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 15:22
Tijago Mota Tanjug/AP Photo/Alfredo Falcone/LaPresse
Tijago Mota

Tijago Mota obavestio je Bolonju da napušta klub i preuzima Juventus uz ugovor do 2027. godine. Dušan Vlahović i Filip Kostić tako dobijaju novog trenera posle otkaza koji je Masimilijano Algeri dobio od uprave "Stare dame" posle osvajanja Kupa Italije, ali i oštrih kritika na račun uprave.

Dugo se špekulisalo o nasledniku Alegrija na klupi, a Mota je izbio u prvi plan još zimus, posle odličnih rezultata sa Bolonjom i plasmanom u UEFA ligu šampiona kroz Seriju A. Bivši igrač Barselone, Atletiko Madrida, Đenove, Intera i PSŽ-a, je posle prvih poslova u Đenovi i Speciji, od septembra 2022. godine na klupi Bolonje gde je zamenio pokojnog Sinišu Mihajlovića.

 

 

Prve sezone je završio kao deveti, a ove je napravio veliki iskorak jer će završiti u top 5 što se nije desilo od sezone 1964/65. Obezbedio je plasman u UEFA ligu šampiona, ali i promovisao i pomogao nekih igračima poput Rikarda Kalifiorija, Džošue Cirkzea, Luisa Fergusona, Viktora Kristiansena da iskažu talenat.

Prema vestima iz Italije koje donosi Fabrisio Romano, postignut je dogovor za ugovor do 2027. godine, a oficijalna potvrda iz Torina trebalo bi da stigne možda već posle poslednjeg meča Juventusa u subotu (rival Monca).